In the Mix: Watermeloen Mojito

6379

De grote Amerikaanse schrijver Mark Twain liet ons deze quote na: “When one has tasted watermelon, he knows what the angels eat”. Ik geef het nu graag toe, maar ik moest lange tijd niets weten van watermeloen. Vooral in zonnige oorden zie je jong en oud op grote stukken watermeloen sabbelen en het is bewezen dat watermeloen dorstlessende kwaliteiten heeft, maar dit was echt niet aan mij besteed. Tot ik een paar jaar geleden bekeerd werd door een bevriende chef, die mij op alternatieve gebruiken wees. Een tijdje geleden maakten we een lekkere Martini met watermeloen, vandaag staat een zomerse mojito van watermeloen op het programma.

Ga nu niet denken dat mijn ommezwaai enkel te maken heeft met puur alkoholische varianten voor het gebruik van watermeloen, niets is minder waar. Watermeloen op de grill is één van mijn favorieten geworden en ik heb er ook enkele lekkere slaatjes mee gemaakt. Maar dit is voor later. Eerst wat zomerse cocktails op basis van watermeloen maken. Ze zien er door de mooi rode kleur niet alleen mooi uit maar ze zijn ook heel lekker, want de watermeloenen zijn op hun best.

Wat heb je nodig?

  • Watermeloen
  • Verse muntblaadjes
  • 1 EL fijn suiker
  • 1 limoen
  • Witte rum

Hoe maak je het?

Voor deze dieprode variant van de klassieke mojito moeten we eerst het vruchtvlees van de watermeloen raspen of in de blender pureren. Giet daarna nog eens door een fijne zeef en pers er zoveel mogelijk vloeistof uit.

Maak deze cocktail zoals een gewone mojito. Neem een hoog glas en leg wat muntblaades en een stukje limoen op de bodem. Gebruik een stamper om de limoen en de muntblaadjes te pletten, zodat de sappen vrijkomen. Doe er nog één of twee stukjes limoen bij en herhaal. Vul het glas met ijsblokken. Giet er nu de witte rum over en vul aan met het sap van de watermeloen. Versier met wat muntblaadjes.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.