In the Mix: Watermeloen Martini

Watermeloen

Geen enkel fruit is meer met de zomer en warme temperaturen geassocieerd dan de verfrissende watermeloen. Alhoewel je ze bijna het hele jaar door kan vinden zijn ze toch op hun best in de zomer. Als je ooit watermeloen geproefd hebt dan is het geen verrassing waar hij zijn naam heeft gehaald. Watermeloen bevat ongeveer 90% water, waardoor het ideale dorstlesser is en het vruchtvlees is kruimelachtig en eigenlijk krokant.

De watermeloen komt oorspronkelijk uit Egypte en moet al lang bestaan want je ziet de afbeelding op veel hierogliefen van die tijd. De watermeloen stond er hoog aangeschreven wat niet verwonderlijk is voor een land met extreme hittes. Trouwens vele landen waar water een zeldzaam goed is hangen af van watermeloenen voor hun dorstlessende kwaliteiten.  En daarnaast is watermeloen ook goed voor de gezondheid.

Het is mooi zomerweer dus tijd voor kick back and relax met een lekkere zomerse cocktail in de hand. We maken voor deze aflevering van “In the Mix” een mooie dieprode Martini van het sap van de watermeloen en gecombineerd met een vodka met karakter, zoals bijvoorbeeld Grey Goose. Het resultaat is een lekkere en verfrissende cocktail die vooral naar meer vraagt.

Wat heb je nodig? per persoon

  • sap van een watermeloen – 2 maten
  • vodka (Grey Goose) – 1 maat
  • een paar druppeltjes vers limoensap
  • ijsblokken
  • een schijfje watermeloen voor de versiering
  • Suiker

Hoe maak je het?

Snij de watermeloen in stukken en verwijder de schil. Neem een goede rasp en rasp de stukken over een grote kom zodat je het sap kan opvangen. Giet nog even door een fijn zeefje en bewaar in de koelkast.

Maak de randen van de glazen vochtig en duw ze in de suiker.

Neem een cocktailshaker en vul die met ijsblokken. Doe er de afgemeten hoeveelheden sap van watermeloen, vodka en wat druppels limoensap bij. Schud een paar keer goed met de shaker (mix and chill) en giet in de glazen. Niet teveel schudden of te lang wachten zodat je watermeloen martini niet te waterig wordt. Versier de rand van het glas met een schijfje watermeloen.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.