Vinaigrette van geroosterde rode paprika’s

NM Chill & Grill final

Bij BBQ in familieverband zit je soms vast aan de voorkeuren van de proefkonijnen, zowel wat soorten vlees of vis betreft maar ook voor groenten, slaatjes en andere bijgerechten.  Waar we wel iets kunnen aan veranderen zijn de vinaigrettes bijvoorbeeld. We gaan vandaag een fantastische vinaigrette maken die je zowel voor slaatjes kan gebruiken maar die ook geweldig smaakt bij gebakken of gegrild vlees.  Echt waar, U zal aangenaam verrast zijn door het resultaat.

Wat heb je nodig?

  • 2 grote zoete rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels dijon mosterd
  • ¼ cup rode wijnazijn
  • 1 cup olijfolie
  • Zout en vers gemalen peper

Hoe maak je het?

Verwarm de oven tot 200 graden Celsius.

Paprika’s roosteren

Snij de rode paprika’s in twee, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes, en leg ze met de snijkant naar beneden in een ovenschotel. Zet in de oven gedurende 10 tot 15 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Haal uit de oven en doe de paprika’s in een plastiekzak die je sluit. Laat afkoelen. Wanneer de paprika’s afgekoeld zijn, haal je ze uit de zak. Je kan nu heel gemakkelijk het vel verwijderen. Snij de paprika’s in grote stukken.

In plaats van de paprika’s in de oven te roosteren, kan je ze ook direct over een vlam roosteren.

Doe de geroosterde paprika’s, de teentjes look, de mosterd, de olijfolie en de wijnazijn in de keukenrobot of blender en pureer tot je een smeuïge massa heb.

Voeg peper en zout bij naar keuze. Ook deze vinaigrette kan je tot twee weken in de ijskast bewaren.

NM.

7642

© 2016 – 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.