Velich ‘TO’ wijnsuggestie

9158

Ik wou toch even van de gelegenheid gebruik maken om een ontdekking met jullie te delen, namelijk Velich TO. Wie is Velich TO? Wel voor mij een ontdekking  en waarschijnlijk de beste witte wijn die ik dit jaar geproefd heb. Velich TO is een witte wijn uit de Seewinkel regio in de provincie Burgenland in Oostenrijk, een regio dicht bij de Hongaarse grens. Velen beginnen zich nu al vragen te stellen bij de mentale toestand van Nullam, want Oostenrijkse wijn, nee toch? Maar helemaal niet, deze heerlijke witte wijn met een mooie diepe concentratie en lange verfijnde afdronk kan heel gemakkelijk de concurrentie aan met de grote witte Bourgondische wijnen, zonder enig probleem. De wijn, een assemblage van vooral Chardonnay (85%), Sauvignon Blanc en Welschriesling, past perfect bij verfijnde visgerechten maar ook bij gevogelte.

Deze Velich TO dankt zijn kwaliteit aan het microklimaat, de wijnranken en de bodemstructuur van het domein Weingut Velich, gelegen in Apetlon aan de Neusiedlersee in het natuurgebied Seewinkel. TO is trouwens Hongaars voor meer.

Deze TO van Velich is echt een aanrader want het is een witte wijn van topkwaliteit, en geloof het of niet maar het is pas de instapwijn van Velich, want er zijn ook nog de ‘Darscho’ en ‘Tiglat’, de ‘grand cru’ Chardonnays.

Te verkrijgen bij ad Bibendum Wijnwinkel in de Volkstraat 31 2000 Antwerpen

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.