It’s Pimm’s o’clock!

Pimm's o'clock
Je kan er deze zomer bijna niet meer naast kijken, want Pimm’s is bezig aan een offensief in de supermarkten en drankslijterijen, maar ook op de zomerterrasjes kan je de rode parasols van Pimm’s spotten.

Pimm’s No. 1 Cup

Pimm’s is een likeur die al bestaat sinds 1823. James Pimm’s was een boerenzoon uit Kent in het Verenigd Koninkrijk. Hij was ook eigenaar van een oesterbar in Londen en daar serveerde hij als digestief een likeur op basis van gin en kruiden. Deze werd bekend als de Pimm’s No. 1 Cup en werd geschonken en in een special keramieken beker. De reden voor dit digestief was dat men in het Victoriaanse tijdperk sterk geloofde in de digestieve kwaliteiten van alcohol.

Later volgen nog andere Pimm’s cups, die een ander nummer kregen naargelang de basis alcohol.

Country Life UK - 20 April 2016-61

It’s Pimm’s o’clock voor Queen Elisabeth

Pimm’s No. 1 Cup werd heel snel de zomerse longdrink bij uitstek op Wimbledon, de Ascot paardenrennen, roeiwedstrijden, upper class garden parties en polo matchen. Very “English-style”! Pimm’s wordt meestal afgetopt met limonade, ginger ale of champagne en afgewerkt met stukken vers fruit (eigenlijk een alternatieve versie van de punch).

Pimm’s werd in 1997 deel van de portfolio van Diageo en werd terug populair dankzij de catchy slogan “It’s Pimm’s O’clock“. En Pimm’s is helemaal terug want zij doen heel veel om de 90ste verjaardag van Queen Elisabeth te vieren, die niet vies is van gin en Pimm’s. Vooral vandaag 12 juni staat alles in het teken van Pimm’s en the Queen.

7326

Pimm’s by Bijou

Pimm’s is een heerlijke zomerdrank en goed gemaakt is er niets dat meer verfrissend is. Maar dikwijls krijg je een verwaterde versie voorgeschoteld, waarin wat verwelkte fruitsalade bovendrijft. Ik had op het ogenblik van het schrijven van dit artikel geen Pimm’s in huis, dus gingen we maar ten rade bij Dieter en Ben van cocktailbar Bijou te Antwerpen. Dieter maakte voor mij in no time een klassieke Pimm’s met ginger ale

Hoe maak je het?

Respecteer de verhoudingen, namelijk 1 deel Pimm’s op drie delen ginger ale, limonade of champagne (Pimm’s Royale). En beperk de versiering : hou het bij een stukje schil van een komkommer, wat sinaasappel of een aardbei en wat blaadjes (gekneusde) munt. Deze complementeren de smaak van Pimm’s.

 

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.