Gepocheerde eieren op een toast van spinazie en feta

8059

Naar aanleiding van de Wereld Dag van het Ei en omdat het al lang geleden is dat we nog eens iets rond ontbijt hebben gedaan, deze lekkere toast met gesauteerde spinazie, fetakaas en een mooi gepocheerd ei. Het is een receptje dat zowel jong en oud zullen lusten.

0216

Een gezond en evenwichtig ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en zorgt voor een goede start van de dag. En wat is er beter dan een eitje als ontbijt. Pocheren is een gezonde manier om eieren klaar te maken omdat je geen vetstof gebruikt. Het perfect gepocheerde ei heeft een mooie onbeschadigde dooier die wordt omgeven door glanzend eiwit. Pocheren is op het eerste zicht misschien moeilijk, maar na een beetje oefening zal je zien dat het eigenlijk vrij simpel is, maar gebruik enkel kakelverse eieren.

Klik op de banner hieronder voor de tips over eieren pocheren.

ei pocheren-1

Wat heb je nodig? Voor 4 personen

  • jonge spinazie voor 4 personen
  • feta kaas, verbrokkeld
  • lente-uitjes, fijn gesneden
  • 2 theelepels fijn gehakte verse oregano (of ½ theelepel gedroogde)
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • zout en peper
  • 3 EL olijfolie
  • 4 dikke sneden brood, geroosterd
  • 1 EL azijn
  • 4 eieren

got spinach-1

Hoe maak je het?

Toast de sneden brood in de broodrooster. Sauteer de spinazie in wat olijfolie met een fijn gehakt teentje look, laat uitlekken en verdeel de spinazie over de sneden brood. Kruiden met peper en zout. Leg de brokjes  feta op de spinazie. Je kan de toast met de spinazie en de feta eventueel korte tijd in de oven warm houden, zodat de feta ook wat zachter wordt. Verdeel nu ook de lente uitjes en de oregano over de toast.

Breng ondertussen water aan de kook in een diepe pan. Eens aan de kook verminder je de temperatuur, tot het water lustig borrelt. Doe er een beetje witte azijn bij. Roer eens in de pan zodat het water ronddraait in de pan en laat de eieren één voor één voorzichtig in het water glijden met een kleine tussenpauze. Wacht drie minuten en je eieren zijn klaar. Haal ze één voor één uit het water met een schuimspaan en dep af op wat keukenpapier. Leg op de toast, kruid met peper en zout en dien onmiddellijk op.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.