Forest Vermouth Dry, White & Red … NIEUW!!!

100 % Belgisch, 100 % ecologisch & helemaal hip

Distilleerderij Forest Spirits van Jurgen Lijcops, topsommelier en eigenaar van Bar Burbure uit Antwerpen, brengt niet één maar liefst 3 nieuwe vermouths op de markt. Wij mochten al even gaan voorproeven en ik moet zeggen, ik was heel aangenaam verrast. We kunnen het niet ontkennen maar vermouth zit de laatste maanden duidelijk in de lift. De populariteit van cocktails zoals de Negroni (zie artikel) is daar niet vreemd aan natuurlijk. Maar het gevaar bij een ‘hype’ is heel reëel, namelijk kwaliteit. De meeste mensen kennen vermout alleen maar als bestanddeel van een cocktail, maar voor mij is het heel belangrijk dat je hem ook puur als aperitief met een blokje ijs kan drinken. Heel lekker en verfrissend voor op een zwoele zomeravond. Jurgen is daar echter volledig in geslaagd, want zijn drie pareltjes kan je puur drinken. En dan komen die complexe smaken echt naar boven. De aromaten dartelen over je tong en prikkelen al je smaakpapillen. Het wordt zo snel duidelijk dat er veel werk is gekropen in de samenstelling van de vermouths en het zoeken naar de juiste kruiden. Als ik er dan toch een favoriet moet uithalen is het de rode vermouth, waarin de fraicheur en complexiteit mij enorm aanspreekt. Perfecte vermouth voor een Negroni of Manhattan cocktail.

Maar liefst 3 nieuwe vermouths

Jurgen Lijcops zet met drie verschillende Vermouths nieuwe standaards. De aperitieven op basis van wijnmost versterkt met alcohol en natuurlijke aromaten onderscheiden zich immers door hun buitengewone concentratie aan smaak en aroma. Na de gin renaissance kent nu eveneens vermouth met zijn kenmerkende kruidige, zacht bittere smaken een wedergeboorte én krijgt ineens ook een duidelijke kwaliteitsinjectie.

100% Belgisch

Elegante verfijning, spanning en aparte intensiteit kenmerken deze 100% natuurlijke en volledig Belgische producten. Ze worden geproduceerd op basis van allerlei kruiden die op een ecologische manier op het Forest-domein van 3,5 hectare nabij Antwerpen bloeien en groeien. Deze drie vermouths zijn daardoor geen meelopertjes maar eisen door hun complexe, verhalende smaakschakeringen en prikkelende aroma’s onmiddellijk alle aandacht op. Ze krijgen iets meditatiefs en overstijgen aldus vanzelf  de alledaagsheid van een lekker aperitief.

Voor de liefhebber van een verfijnde vermouth maakte Jurgen Lijcops drie verschillende types. Het zijn alle drie puur ambachtelijk producten die daardoor sedimenten en natuurlijke restdeeltjes kunnen bevatten. Ze kunnen gekoeld, on the rocks of als verfijnd ingrediënt in cocktails gedronken worden. De flessen met 18% alcohol volume zijn na opening beperkt houdbaar en worden best  koel bewaard.

Drie verschillende vermouths

Forest Vermouth Dry® bevat streng geselecteerde Belgische witte en rode wijnen van diverse domeinen. Deze vermouth krijgt zijn complex karakter door kruiden die uitsluitend op het Forest domein in Ranst geplukt worden zoals hyssop, bonenkruid, scharlei, kamille, Sint-Janskruid, duizendguldenkruid en paardenbloemwortel. De vermouth pleziert verder met een fijn karwij accent en laat naast een droge afdronk ook exotische aroma’s van chocolade, vanille, koffie, sinaasappel, mandarijn en peer na.
Forest Vermouth Blanc® wordt gemaakt van streng geselecteerde Belgische witte wijnen van diverse domeinen. Het is een bijzonder rijk geschakeerde vermouth dankzij het fijn gedoseerd gebruik van  hyssop, bonenkruid, scharlei, kamille, Sint-Janskruid, duizendguldenkruid, paardenbloemwortel, zoethout, gentiaan, steeltjespeper, Jamaica peper, kardemom en kruidnagel. Deze vermouth charmeert door de frisse aroma’s van citrusvruchten en een zachte, halfzoete afdronk.
Forest Vermouth Rouge® heeft streng geselecteerde Belgische rode wijnen van diverse domeinen als basis. Deze vermouth krijgt body en structuur door een infusie van kruiden en specerijen waaronder hyssop, bonenkruid, scharlei, kamille, Sint-Janskruid, duizendguldenkruid en paardenbloemwortel. Warme aroma’s van chocolade, vanille, peer en kaneel en een zachte, halfzoete afdronk zorgen voor verfijnd smaakplezier.

Praktische Info Forest Vermouth

Prijs: 19,95€ voor 70cl

Te koop bij drankenhandelaars en Colruyt

www.forest-spirits.com

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.