Delacre: nieuwe koekendoos ontworpen door Bensimon

nullam-microwaveum-5934

Huis Delacre presenteert een nieuwe beperkte uitgave van zijn iconische koekjesdozen. De nieuwe creaties staan dit keer in het teken van de vrijgevigheid. In samenwerking met designer Serge Bensimon werden drie dozen ontworpen. Ze sluiten aan bij de inspanningen van Huis Delacre ter ondersteuning van het onderwijs voor Cambodjaanse meisjes via de organisatie Toutes à l’école. De verzamelaars van koekendozen van Delacre zullen in hun nopjes zijn met deze mooie doos, en je steunt er een goed doel mee.

Voor vrije en opgeleide vrouwen

Tina Kieffer richtte in 2006 de organisatie “Toutes à l’école” op, met het oog op de uitbouw van volwaardig onderwijs voor kansarme Cambodjaanse meisjes. Het begon met het proefproject Happy Chandara. “We zijn nu tien jaar verder. Dankzij “Toutes à l’école” ontdekten intussen honderden meisjes uit kansarme gezinnen dat het mogelijk is om als vrije en opgeleide vrouw een toekomst op te bouwen. Ons bedrijf heeft zich altijd verbonden gevoeld met het universum van het gezin, het delen van ervaringen en knowhow. Het is dus logisch dat wij ervoor gekozen hebben om via deze organisatie steun te verlenen aan kinderen en onderwijs” aldus Julie Pierre, marketingmanager bij Delacre.

nullam-microwaveum-5922

Vandaag bijdragen aan een concrete toekomst voor vrouwen van morgen 

Met de lancering van deze nieuwe collectie – waaraan Serge Bensimon kosteloos zijn medewerking verleende – versterkt Delacre zijn engagement: het huis schenkt 100.000 euro aan de educatieve missie van “Toutes à l’école”.  Serge Bensimon: “Een artistiek project koppelen aan een liefdadigheidsdoel is altijd inspirerend en boeiend. Deze vorm van altruïsme is ook een manier om de onwetendheid en het huidige obscurantisme opzij te zetten. Door deze ‘collector’-dozen zo ruim mogelijk te verspreiden, kan iedereen zijn steentje bijdragen aan een concrete toekomst voor de vrouwen van morgen. Bij de creatie van deze beperkte uitgave in de Delacre-collectie wilden we hameren op de noodzaak van onderwijs, en dit via reizenOpenheid naar de wereld, de aansporing om te willen ontdekken en nieuwsgierigheid zijn voor mij onuitputtelijke inspiratiebronnen. Ik dacht aan oude wereldkaarten als symbool voor mensen, culturen en hun smeltkroes. Een uitnodiging voor kleurrijke reizen …

nullam-microwaveum-1708

Praktische Info

De metalen dozen – in beperkte oplage – bieden een 1 kilogram met een aantrekkelijke selectie lekkernijen van het merk: 16 variëteiten waaronder Marquisettes, Biarritz, Cigarettes Russes, Cœur Blanc, Brazil, Caracas, Nordica, Délichoc Lait, Suprême, Délichoc Pur, … De nieuwe collectie is beschikbaar in de Delacre boetiek in Brussel en in de supermarkten. Adviesprijs: 11,99€

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.