Het werkpaard

“Horses make a landscape look beautiful.” Alice Walker

Ik was op weg naar een totaal andere bestemming toen ik in de verte dit paard zag. Na wat gezoek op Google Maps vond ik toch deze weide met een vijftal paarden. Niet dat ik iets met paarden heb, maar ik was aangetrokken door het beeld van dit statige paard dat de sneeuwstorm trotseerde. Terwijl ik een goede positie zocht bleef het paard gewoon stilstaan met de neus in de ijskoude wind en de neerdwarrelende sneeuw. Je ziet dat er ongetemde kracht vanuit gaat en dat wou ik tonen met deze foto. Alle aandacht moest naar het hoofd en het massieve lijf gaan, en vol in beeld zijn.

Een beetje verderop stonden nog een drietal impressionante paarden samen getroept, waarschijnlijk aan het wachten tot de sneeuwbui over zou gaan. Ik vond deze quote heel goed passen bij deze foto’s.

NM.

 

 

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.