Eerste strikjeswinkel in ons land opent in Kortrijk

Vlinderdassen zijn hip

De liefhebbers van vlinderdassen weten nu waartoe want Chantal Verniest, ontwerpster van de vlinderdassen van het merk Bowking opende de eerste strikjeswinkel in België. Een paar weken terug opende de winkel in Kortrijk zijn deuren. Ik ben al lang fan van vlinderdassen en draag ze dus ook heel veel. En vorig jaar ontdekte ik de leuke vlinderdassen van Bowking, waarvan ik er ondertussen ook al enkele in mijn bezit heb. Bowking staat terug met stip op mijn verlanglijstje voor de feestdagen

Vlinderdas hip dankzij Stromae, Bent Van Looy en Elio di Rupo

“Een strikje heeft een groter ‘gentleman gehalte’ dan een das en is feestelijker. De strikjes hebben nog een oubollig imago bij 50-plussers, maar ook dat verandert stilaan. Want wij brengen hippe vlinderdassen met Bowking.” Vlinderdassen zijn dus vooral bij de jeugd hip”, zegt Chantal Verniest, vooral toch dankzij Stromae. En de jeugd pikt het op. “Jongeren tussen 18 en 30 jaar dragen tegenwoordig bijna altijd een strikje op een galabal, en geen das”,

Bowking: een hippe collectie

Bowking bestaat sinds mei 2014, maar er werd tot nu enkel online gewerkt. Ondertussen worden er enkele duizenden strikjes per jaar gemaakt. De strikjes worden verkocht aan ruim twintig handelszaken, tot in de Department Store in Tokio in Japan zelfs. Maar nu heeft Bowking, de hippe collectie omvat ruim 150 ontwerpen, een eigen winkel. “Omdat het een uitdaging is, ik een breder publiek wil bereiken en onze thuisstad Kortrijk nood heeft aan meer hippe zaken”, vertelt Chantal Verniest. “Ik gebruik stoffen die ik leuk vind en koop die tot in stoffenwinkels in Nederland. Er zitten er vijf vast in de collectie: leatherlook, jeans en de klassiekers zwart, marineblauw en wit in katoen. Alle andere ontwerpen vernieuwen voortdurend, want ik maak altijd maximum dertig strikjes uit één stof. Voorbeelden zijn strikjes uit leder, koeienvel of semi slangenleer. Ik hecht ook veel belang aan strikjes voor kinderen. Want een kleine met een strikje aan is toch zo schattig. Ook het combineren van gelijke strikjes voor vader en zoon zijn erg populair.”

25 euro voor een Bowking-strikje

De Bowking-strikjes zijn niet enkel leuk en origineel, maar ook betaalbaar. “Ik vraag in 95 procent van de strikjes altijd dezelfde prijs en dat is 25 euro”, zegt Chantal Verniest. “Met uitzondering van exclusieve vlinderdassen. Die zijn van ‘Flemish Tapestry’, een geweven stof waar ze vroeger wandtapijten mee maakten, en kosten 79 euro. Mensen mogen ook zelf stoffen meebrengen naar onze winkel, ik kijk altijd of we er een kwaliteitsvolle strik mee kunnen maken. En er liggen hier ook zelf stoffen waaruit de mensen kunnen kiezen.

Waar?

Bowking – Lange Steenstraat 45 – Kortrijk

Info: www.bowking.be.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.