Dutch Baby met verse vruchten

Een snel en lekker ontbijt.

Vandaag gaan we voor een leuk ontbijt, een Dutch baby. Een Dutch baby (ook wel een Bismarck genoemd) is een Amerikaanse pannenkoek maar van Duitse origine. Deze Pfannkuchen werden in een restaurant in Seattle geserveerd en de naam Dutch komt eigenlijk van een verkeerd gebruik van Deutsch.

Een Dutch baby pannenkoek is ook een ideale gelegenheid om je gietijzeren pan nog eens te gebruiken. Je maakt deze pannenkoek met eieren, bloem, melk en suiker, ingrediënten die je normaal wel in huis hebt.  Het werkt een beetje zoals onze popovers (zie recept). Het deeg gaat in de warme pan, gaat snel omhoog en valt in mekaar wanneer je de pan uit de oven haalt.

Met Canderel kristalkorrel in plaats van suiker

Ik heb echter geen suiker gebruikt maar Canderel kristalkorrel, een
calorievrij alternatief voor kristalsuiker. Dankzij de nieuwe Canderel Kristalkorrel smul jij voortaan ook mee van een heus dessertbuffet zónder de calorieën van suiker te moeten tellen. Want voortaan is het mogelijk een zoet gebak of dessert te maken zónder daarvoor suiker te gebruiken. De héérlijk zoete smaak en kristaltextuur van Canderel Kristalkorrel doen je helemaal vergeten dat je suikervrij aan het “snoepen” bent. Canderel kristalkorrel heeft een heerlijk zoete smaak dankzij Sucralose, een suikervervanger verkregen uit saccharose (alias tafelsuiker) via een gepatenteerd proces. Een unieke zoetstof dat zijn zoetkracht bij temperaturen boven 200° niet verliest (!), waardoor het uiterst geschikt is om mee te koken én
bakken.

Wat heb je nodig ?

  • 125 ml melk
  • 2 grote eieren
  • 2 EL boter
  • 60 gram bloem
  • 2 EL en twee theelepels suiker of Canderel
  • Snuifje zout
  • Bloemsuiker voor de afwerking
  • Vers fruit zoals aardbeien, blueberries, granaatappelzaadjes, of gekarameliseerde appelen, …

Hoe maak je het ?

Verwarm de oven op 200 graden. Smelt de boter in je gietijzeren pan. Zorg dat de gesmolten boter over ganse pan verdeeld is.

Doe de eieren, bloem, melk, een snuifje zout en Canderel of suiker in een kom en meng goed. Giet in de pan en zet deze zo snel mogelijk in de oven.

Het beslag gaat zeer snel rijzen en is klaar na ongeveer 12 tot 15 minuten, of wanneer goudbruin. Haal uit de oven en breng de Dutch baby op een serveerschaal. Werk af met het fruit en met wat bloemsuiker.

Smakelijk !

NM.

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.