140 bpm kruidenmix

3435

De tweede kruidenmengeling voor deze zomer is gemaakt op basis van koriander. Koriander is een kruid dat deze meeste mensen wel graag hebben – vooral de verse korianderblaadjes – maar je moet er wel voorzichtig mee omspringen want de smaak kan overweldigend zijn. De bolvormige zaadjes hebben daarentegen een gans andere smaak – citrusschil en salie – en worden vooral gebruikt in de Indische en Zuid-Amerikaanse keuken. Zowel de blaadjes als de zaadjes worden al van bij de Egyptenaren gebruikt voor culinaire en medische doeleinden.

Koriander is ook gekend als cilantro, de Spaanse naam. Gemalen korianderpoeder combineert goed in kruidenmengelingen met komijnpoeder en karwijzaad. Voor deze 140 bpm kruidenmix hebben we de zaadjes eerst op een laag vuur in een antikleefpan geroosterd tot ze die lekkere, indringende geur van aromatische oliën loslaten en dan fijngemalen in onze oude aftandse koffiemolen. De andere bestanddelen van deze mix zijn paprikapoeder, zout en vers gemalen zwarte peper.

140bpm-1

Ook deze mix werd overvloedig getest en bijgesteld. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat de 140 bpm mix het best tot zijn recht kwam bij vis en kip, en dat ligt natuurlijk vooral aan de specifieke smaak van de korianderzaadjes. De mix is niet pikant maar geeft een diepe, intense smaak aan gegrilde vis en kip.

3918

Wat heb je nodig?

  • 1 EL korianderbollen
  • ½ EL paprikapoeder
  • ¼ EL zout
  • ¼ EL zwarte peper

Hoe maak je het?

Maal de korianderbollen na het roosteren fijn in een oude koffiemolen of in een vijzel en meng er de resten van de specerijen bij.

Je kan deze mix gemakkelijk één maand bewaren in een goed gesloten container.

NM.

NM Chill & Grill final

© 2016 – 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.