Bieren van Brouwerij Brochus

Twee bieren van Brouwerij Brochus voor de feestdis of voor onder de kerstboom. Onderaan kan je de foodpairing voor elk bier vinden. Beide bieren kan je vinden bij Anverness Grotesteenweg 74 – 2600 Berchem – Antwerpen (Extra Koopzondag op 24/12 van 10 – 17 uur)

Red Ale en Mild Bruin

Brochus is waarschijnlijk de kleinste commerciële brouwerij ter wereld. WZe zijn opgericht om naar hartelust te kunnen experimenteren. Dat doen ze in twee ketels van 28 liter, acht fermentatietanks van 26,5 liter en tien lagertanks van 19 liter. Ze zijn niet enkel voortdurend op zoek naar nieuwe recepten, maar ook naar nieuwe samenwerkingen, kaascombinaties en foodpairingmogelijkheden. Brochus verfijnt zijn recepten tot ze een ultieme harmonie tussen de ingrediënten hebben gevonden, onze interpretatie van de stijl. Om zoveel mogelijk te kunnen ontdekken, wordt elk recept slechts één keer gebrouwen. Enkel de pareltjes worden uitgebracht. Eenmalig.

Hierin zit hem de kracht van wat wij doen. Telkens als u één van onze flessen ontkurkt, brengt u een unieke creatie een stapje dichter bij zijn einde. Tegelijk maakt u het voor ons ook mogelijk om iets nieuws te creëren.

Red Ale en Mild Bruin, twee totaal verschillende bieren, beide ideaal voor de donkere winterdagen. En voor onder de kerstboom.

De Red Ale wordt gekenmerkt door het samenspel tussen caramelmout en geroosterde gerst. Deze karaktervolle mouten wekken indrukken van gedroogd fruit en noten. De moutbasis wordt uitgebalanceerd met een volmondige bitterheid. Bramling Cross vult het aroma aan met hints van zwarte bessen en rood fruit. Dit is een bier dat evolueert naarmate het zachtjes opwarmt in het glas.

Ideaal bij wild, zachte blauwschimmel en voor de open haard in goed gezelschap.

In de Mild Bruin worden verschillende uiteenlopende smaken schijnbaar moeiteloos geïntegreerd. Geroosterde mouten zorgen voor de bruine kleur en voor chocolade- en koffietonen. Ongemoute tarwe zorgt voor een lichte zurigheid en daarmee ook het geheel eigen karakter.

Ideaal als aperitief, bij geitenkaas of winterse smaken gecombineerd met lichte zurigheid. De Brochus Mild Bruin werd bij Kaasaffineurs Van Tricht gepaird met Aurelie, een prachtige geitenkaas uit regio Lummen.

NM.

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.