Wonderbox Jeunes Restaurateurs d’Europe

5106

De 100% Belgische geschenkdoos Prestigieus Tafelen “Jeunes Restaurateurs d’Europe” van Wonderbox

Wonderbox, dé specialist van de betere geschenkdozen, breidt haar gamma uit en trekt daarbij resoluut de gastronomische kaart! Het merk pakt namelijk uit met Prestigieus Tafelen “Jeunes Restaurateurs d’Europe”, een fonkelnieuwe geschenkdoos die u in België trakteert op een gastronomische maaltijd voor twee personen in een van de 23 restaurants met het label Jeunes Restaurateurs d’Europe of in een van de 7 restaurants met het label Table d’Honneur.

Jeunes Restaurateurs d’Europe

Maar wie zijn die Jeunes Restaurateurs d’Europe eigenlijk? JRE is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal gedreven worden door hetzelfde verlangen: hun talent en hun liefde voor het vak met anderen delen. De jonge en ambitieuze chefs – via een interne procedure geselecteerd op kwaliteit – behoren tot de fine fleur van de Europese gastronomie. Europa telt meer dan 320 JRE-restaurants in 12 verschillende landen. Respect voor tradities en streekproducten zet in deze restaurants de toon. Vernieuwend en vindingrijk koken zit deze chefs in het bloed. Hun culinaire erfgoed verloochenen, dat doen ze immers nooit.

We zoomen even in op enkele partners van Wonderbox.

Damien Vanderhoeven en zijn echtgenote Agnès van restaurant Le Coriandre in Watermaal-Bosvoorde (Brussel) hebben allebei een passie voor de Belgische gastronomie. Samen brengen ze al bijna 15 jaar de meest veeleisende en verwende smaakpapillen in verrukking. Foie gras, kreeft, Bretoense langoustines, Simmentaler-rundvlees en jonge duif komen hier in een moderne en creatieve interpretatie op uw bord. En daar gingen wij proeven van ene heerlijke lunch  (zie foto’s).

Nog zo’n gastronomisch topadres vinden we in Hasselt: in Vous lé Vous is een glansrol weggelegd voor groenten en producten uit eigen streek. De groenten en kruiden die chef Giovani Oosters zelf kweekt, vormen de basis van zijn grensverleggende creaties.

In hun restaurant Les Gribaumonts in Bergen passen Nicolas Campus en Lisa Calcus dan weer de filosofie back to basics toe. Elk seizoen verrast Lisa – in 2012 nog verkozen tot Lady Chef of the Year – met een hele reeks variaties van haar bereidingen op basis van streekproducten. Ook gepassioneerd wijnkenner Nicolas heeft er toe bijgedragen dat dit Bergense restaurant is uitgegroeid tot een vaste waarde onder de fijnproevers.

5138

Table d’Honneur

Wie een geschenkdoos Prestigieus Tafelen “Jeunes Restaurateurs d’Europe” cadeau krijgt, kan ook kiezen voor een onvergetelijke gastronomische ervaring in een van de Belgische restaurants met het label Table d’Honneur. Deze vereniging bestaat uit Jeunes Restaurateurs die op hun 45ste hebben beslist om lid te blijven van JRE en te helpen bij de opleiding van nieuwe talentvolle chefs in België en Europa. Wonderbox werkt samen met 7Table d’Honneur-restaurants: 5 in Vlaanderen (waaronder ‘t Overhamme in Aalst en De Fakkels in Sint-Truiden) en 2 in Wallonië (La Croustade in Heusy-Verviers en Le Château de Strainchamps in Fauvillers).

Deze nieuwe geschenkdoos kost 124,90 euro en geeft recht op een viergangenlunch of -diner voor twee personen.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.