Waterloo Strong Kriek

6849

De zon is eindelijk opnieuw van de partij en daar hoort uiteraard een heerlijk drankje bij….

De Strong Kriek is ideaal als aperitief op een terrasje, bij barbecues en tijdens aangename momenten onder vrienden.

Waterloo Strong Kriek, gecreëerd door de meesterbrouwer van de boerderij van Mont-Saint-Jean, is een subtiele mix van een bier van hoge gisting en een kersenlambiek.

De Strong Kriek biedt het perfecte evenwicht tussen een sterk karakter en een lichtelijk zuurzoete smaak. Met zijn donkerrode kleur en zijn kersen parfum zal de Strong Kriek in de smaak vallen bij de liefhebbers van traditionele bieren, maar ook bij de liefhebbers van zoetheid die houden van fruitige bieren.

Een absoluut genot bij de komst van het mooie weer!

Twee bijzondere brouwers voor een uitzonderlijk bier 

Het is geen toeval dat de Strong Kriek  zo  geslaagd  is.  Je vindt er een mengeling van twee producten van zeldzame kwaliteit in terug: het bier van hoge gisting van Waterloo en de kersenlambiek van Timmermans. Timmermans brouwt al meer dan 300 jaar lambiek en is de oudste lambiekbrouwerij ter wereld. Weetje : Lambiek is een beschermde naam. Dit artisanale bier met zuurzoete toetsen mag enkel gebrouwd worden binnen een strikte perimeter rond Brussel: het Pajottenland. In deze streek zit er in de lucht een bacterie die dienst doet als natuurlijke gist. Aan deze uitzonderlijke lambiek worden kersen  toegevoegd, om het bier zijn fruitsmaak te geven. Om de ideale combinatie te creëren, heeft de meesterbrouwer van Waterloo deze fruitige lambiek gemengd met een  kruidig,  krachtig  en  intens  bier.  De toetsen zijn gebalanceerd, tussen kers en hop, zoetheid en bitterheid.

En het is precies deze kracht die de Strong Kriek onderscheidt van de andere fruitige bieren.

De Strong Kriek heeft niet alleen de bitterzoete smaak van de traditionele kriekbieren, maar ook de kracht en de sterkte van het Waterloo-bier.

6842

Waar verkrijgbaar?

Waterloo Strong Kriek is beschikbaar tegen de prijs van € 1,35/flesje van 33 cl bij Delhaize en Carrefour.

Technische informatie :

  • Alcohol: 8%
  • Kleur: Donkerrood
  • Gisting: Hoog
  • Type: Strong Kriek

www.waterloo-beer.com

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.