Walnoot en Honing Cake

7586
Going nuts

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent dat de kinderen regelmatig speelkameraadjes over de vloer zullen krijgen. Of er is wel ergens een verjaardagsfeestje gepland. Die moeten natuurlijk ook wel eens een vieruurtje of zo krijgen. En soms ben je wel eens de traditionele pannenkoeken, wafels, brownies, muffins,  ijsjes en fruit beu en wil je wel eens iets anders voor hen gaan maken. Deze walnoot en honing cake is een mogelijkheid, alhoewel die evengoed de volwassenen zal plezieren. Cake is ideaal voor deze evenementen, omdat ze gemakkelijk en snel te maken zijn. Je kan deze cake ook in kleine individuele vormpjes maken en wat nog leuker is, je kan hem samen met de kinderen maken. Walnoten geven een ‘boterige’ toets aan deze cake maar maken hem ook crunchy. En de honing voegt er een zoete toets aan toe. Sorry voor de flauwe woordspeling, maar deze cake maken is echt kinderspel.

going nuts-1

Wat heb je nodig?

 • 190 g ongezouten boter, plus extra voor invetten van je bakvorm
 • 190 g bloem, plus extra voor het bestuiven van je ingevette bakvorm
 • 190 g poedersuiker
 • 3 eieren
 • 1 theelepel bakpoeder
 • ½ theelepel zout
 • 25 gram yoghurt
 • 1 theelepel vanille-essence
 • 2 EL vloeibare honing
 • 60 gram walnoten, grof gehakt
 • een cakevorm van 8,5 x 17.5 cm

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 ° Celsius. Neem je cakevorm en vet deze in met boter en bestuif daarna met wat bloem. Klop de boter met de suiker op tot een bleek en luchtig geheel. Gebruik daarvoor een mixer of keukenrobot. Blijf goed kloppen en voeg er de eieren één voor één aan toe.

Meng nu de droge ingrediënten: zeef de bloem in een mengkom en doe er het bakpoeder en zout bij. Voeg de droge elementen bij het natte beslag in twee fasen, en meng dit op trage snelheid. Als laatste gaan we er de yoghurt, vanille-essence en de helft van de honing bij doen, en de walnoten. Wanneer alles mooi gemengd is, giet je het beslag in de beboterde cakevorm. Bak de cake gedurende 50 tot 60 minuten of tot een tandenstoker er proper uit komt.

De Siroop

Terwijl de cake aan het bakken is, doe je de resterende honing in een kleine pan met 50 ml water en breng langzaam aan de kook, tot dit met ongeveer de helft verminderd is.

Haal de cake uit de oven en giet de warme siroop erover. Laat de cake afkoelen in de vorm. Je kan de cake serveren wanneer hij volledig afgekoeld is.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.