UNCORKED: Bernard Massard Grande Cuvée

nullam-microwaveum-5623

Binnenkort breekt de feestperiode aan en dan zijn bubbels een must.  Tijdens de eindejaarsperiode willen we de kurken laten knallen zonder een fortuin moeten uitgeven, vandaar deze tip, de Grande Cuvée van Bernard Massard.

De Caves Bernard-Massard kan je vinden langs de oevers van de Moezel in het Groot Hertogdom Luxemburg. Jean Bernard geloofde in de mogelijkheden van de terroir van de Moezel (zie artikel) en bouwde er zijn kelders in het dorpje Grevenmacher.

nullam-microwaveum-5606

Uitstekend nieuws voor de liefhebbers van de sprankelende bubbels want Bernard-Massard pakt uit met een nieuwe La Grande Cuvée. Deze schuimwijn gemaakt op traditionele wijze (vroeger méthode champenoise geheten) is een bruisende blend van nobele Chardonnay- en Pinot Noir druiven en typische Luxemburgse druiven als Pinot Blanc en Riesling. De Grande Cuvée rijpt op droesem, gist en rust 24 maanden. Het huis Bernard Massard deed ongeveer 4 jaar over deze creatie die zonder blozen naast de besten uit zijn categorie kan staan. Dit is een godendrank met een heel toegankelijke smaak die bij elke gelegenheid en elk gerecht past. Een prima product voor een eerlijke prijs. Te verkrijgen bij Carrefour.

Met dank aan Carrefour Belgium en Benoît Couderé, Sommelier van het Jaar 2016 en voormalig sommelier bij de driesterrenzaak De Karmeliet in Brugge, nu bij het wijnteam van Carrefour. En hieronder nog een extra tip van Benoît.

NM.

1-def-s330640sp-carrefour-transverse-fav-16p-200x200-bel-nl-v51-6

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.