Tanqueray salutes the summer

Nullam Microwaveum-0163

Tanqueray presents: a salute to summer.

Tanqueray wou helemaal klaar zijn voor het seizoen van sunny soirees en cocktails zijn intrede doet. Daarmee zette Tanqueray de zomer in op gepaste wijze in: met een exclusieve avond op een verborgen locatie. Tanqueray – en dat heb je zelf ongetwijfeld al gezien – is niet meer uit het straatbeeld weg te slaan want het merk is heel sterk aanwezig in enkele pop up bars en #TonightWeTanqueray is een  hele populaire hashtag geworden.

TONIGHT WE TANQUERAY

Een select gezelschap vond zijn weg naar een goed verborgen bar op het Antwerpse Eilandje. Jazzy vibe, leuke bartenders en goed gezelschap, meer was niet nodig voor een sfeervolle avond. De avond werd ingezet met de aanwezigheid van global brand ambassador Stephanie Jordan. De bartenders van dienst serveerden voor de gelegenheid drie verschillende drankjes: Tanqueray Pink LadyTanqueray Ginger Twist en Tanqueray Juniper Breeze.

De echte cocktailliefhebber kon zich laten verrassen door de Tanqueray Champion Shaker, een unieke analoge machine die vliegensvlug de perfecte Tanqueray Ten Ramos Gin Fizz serveert.

13344631_1113298588708967_7299230217374721804_n

SERVE & SIP

Dankzij zijn perfecte balans is Tanqueray de ideale basis voor cocktails. Zijn karakteristieke smaken van houtachtige jeneverbes en subtiele citroenschil komen volledig tot hun recht in deze drie signature serves die ook op de avond zelf werden geservereerd.

 • Tanqueray Pink Lady: Tanqueray Ten, Hibiscus tonic, citroenzeste en framboos
 • Tanqueray Ginger Twist: Tanqueray Rangpur, Ginger & Cardamom tonic, limoenzeste & gember
 • Tanqueray Juniper Breeze: Tanqueray London Dry, Classic tonic, jeneverbessen en limoenzeste

Tanqueray Gin & Tonic

Zin om thuis een heerlijke Tanqueray & Tonic te maken? Het enige dat je daarvoor nodig hebt is:

 • 35 ml Tanqueray® Gin
 • Tonic
 • Verse limoen, partje en schijfje

Je gaat als volgt aan de slag:

 1. Vul een Copa-glas voor twee derde met ijs.
 2. Snijd een schijfje limoen af en leg het op het ijs.
 3. Giet 35 ml Tanqueray Gin door het schijfje limoen.
 4. Vul aan met tonic.
 5. Ga met een limoenpartje rond de rand van het glas, pers het sap uit en laat het stukje vallen in de Copa.

Roer en dien op.

Nullam Microwaveum-0081

Tanqueray London Dry Gin

Tanqueray Gin bereikt de perfecte balans van zijn vier plantenaroma’s: verfrissende jeneverbes, peperige koriander, aromatische engelwortel en zoethout. Hij wordt vier keer gedistilleerd om ongewenste sporen van de neutrale graanalcohol te verwijderen en de smaken van de planten te doen schitteren. Deze zachte maar toch gewaagde smaak heeft hem tot een van demeest bekroonde gins ter wereld gemaakt.

Tanqueray Gin heeft een rijk erfgoed met een geschiedenis die 180 jaar bestrijkt vanaf het moment dat Charles Tanqueray de beste gin ter wereld begon te vervaardigen. Charles brak met de familietraditie door het religieuze gewaad te ruilen voor de distilleerketel. Hij volgde zijn ultieme visieen stortte zich hartstochtelijk op het maken van de best mogelijke gin. Nadat hij in 1830 zijn distilleerderij oprichtte, experimenteerde hij met heel wat mogelijke recepten en reisde hij naar her en der op zoek naar ingrediënten van de hoogste kwaliteit voor hij het zorgvuldige evenwicht van smaken van Tanqueray London Dry Gin ontdekte.

Door de jaren heen heeft Tanqueray bewezen een tijdloze keuze voor ingewijden te zijn. Vanaf de eerste productie in Bloomsbury heeft Tanqueray de opkomst van de ginkroegen in de jaren 1800 meegemaakt en de wereld van de jazz en de hiphop beïnvloed. Volgens de legende werd het merk in de periode na de drooglegging zelfs in het Witte Huis en door de Rat Pack gesmaakt. Vandaag houdt het iconische merk Charles Tanquerays nalatenschap van uitmuntendheid en knowhow in het maken van gin van hoge kwaliteit in ere, alsook zijn blijvende status als Bartender’s Favourite gin.

Nullam Microwaveum-0060-3

De groene fles

De kenmerkende en iconische groene fles is geïnspireerd op de traditionele driedelige cocktailshaker die beroemd werd in de cocktailbeweging van de drooglegging in de jaren 1920. Samen met de rode waszegel van Tanqueray is de fles een symbool van compromisloze kwaliteit geworden.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.