Stilte is goud

4519

De nieuwe kleine huishoudapparaten van Bosch.

Als blogger krijg je de meeste uiteenlopende uitnodigingen. Zo viel er een tijdje geleden een uitnodiging van Bosch in de brievenbus, om hun nieuwe lijn van kleine huishoudapparaten te gaan bekijken. Van mooie, glimmende apparaten zijn we helemaal niet vies, dus gingen we even kijken. Stofzuigers zijn nu niet echt mijn eerste bekommernis, want ik was vooral geïnteresseerd in glimmende blenders, staafmixers en espressomachines. En toch begin ik dit artikel met een review van een zo goed als geluidloze stofzuiger, omdat die nogal indrukte maakte. En daarna gaan we we het hebben over de megatoffe blender en keukenrobot. Maar er zijn ook nieuwe toasters en fruitpersen.

Geluidloos stofzuigen en koken met Bosch 

Praten met je vrienden, een telefoontje plegen, een tv-programma volgen of gewoon wat muziek beluisteren…: tot nu toe was dat gewoonweg niet te verzoenen met dagdagelijkse huishoudklussen zoals stofzuigen of een soepje bereiden. Maar er is nieuws dat als muziek in de oren klinkt: Bosch bindt de strijd aan tegen het geluid.

Ssssst…

Met het concept SilenceSound beperkt Bosch het geluid van stofzuigers tot een ongeëvenaard laag peil. Om dat te bereiken hebben ingenieurs aan verschillende facetten tegelijk gewerkt. Zo ontwierpen ze een nieuwe motor op basis van elementen die geluid beperken aan de bron, terwijl het montagesysteem het geluid onmiddellijk absorbeert dankzij de elastische materialen die het ondersteunen. Dit alles zit opgeborgen in een drievoudige beschermende capsule die het vrijkomende geluidsvolume drastisch beperkt. Andere inspanningen gebeurden aan de binnenwand van de buis, de zuigkanalen, de keuze van het dempingsmateriaal… Het resultaat is de splinternieuwe Ergomaxx’x ProSilence 59 van Bosch.

Met amper 59 dB is deze stofzuiger met zak de stilste die verkrijgbaar is op de Belgische markt.

Naast het SilenceSound systeem is de Ergomaxx’x ProSilence 59 uitgerust met de allernieuwste QuattroPower technologie van Bosch. Door de HiSpin motor te combineren met een nieuwe zuigmond, een geoptimaliseerd afdichtingssysteem en de PowerProtect stofzuigerzak, levert deze stofzuiger ronduit fantastische prestaties met een uiterst beperkt elektriciteitsverbruik (energielabel A).

Adviesprijs: €299,99.

4527

Je hoort ‘m bijna niet

De strijd tegen geluid beperkt zich niet enkel tot stofzuigers met zak. Met een geluidsniveau van slechts 66 dB is de Relaxx’x ProSilence 66 van Bosch een bijzonder stille partner: hij ontpopt zich tot de stilste stofzuiger zonder zak die momenteel verkrijgbaar is in België. En ook hier gaat die discretie gepaard met een laag energieverbruik (energielabel A) en een indrukwekkende zuigkracht.

De Relaxx’x ProSilence 66 werd uitgerust met de SensorBagless technologie: een sensor analyseert voortdurend de prestaties en indien nodig activeert hij automatisch het SelfClean systeem. Tot slot is hij uitgerust met een hygiënische, afwasbare HEPA-filter.

Adviesprijs: €379,99.

4529

De SilentMixx, je bent meteen verkocht!

Soep, gemalen ijs, smoothies…: de blender heeft heel wat troeven waarmee hij steeds populairder wordt bij Belgische gezinnen. En dit is nog meer het geval met de SilentMixx; zijn voornaamste kwaliteit is dat hij extreem weinig geluid maakt. Maar al te vaak worden blenders geassocieerd met luide en onaangename geluiden. Bosch pakte dit probleem aan.

Ziezo, al één probleem uit de weg. Waar ik zeker naar kijk bij een blender of staafmixer, zijn de messen. Want er moeten er genoeg zijn om ook harde grondstoffen aan te kunnen. En daarnaast is het kliksysteem belangrijk, want je wil niet staan prutsen met een volle of superhete mengkan. Ook aan deze zaken besteedde Bosch veel aandacht.

De SilentMixx is voorzien van een glazen ThermoSafe kan van 2,3 liter die zowel warme als koude bereidingen aankan. Deze blender is dankzij het Easy KlickKnife systeem gemakkelijk schoon te maken: de stukken zijn handig demonteerbaar zonder enig gevaar van de vier superscherpe inox mesjes.

Adviesprijs: tussen €89,99 en €129,99.

146390_MUM5_Neuheitenfolder_v1.inddDe MUM5 Styline van Bosch: nog krachtiger, nog sneller en nog makkelijker te gebruiken

Meer dan 60 jaar brengt Bosch reeds keukenrobots op de markt. Dankzij deze jarenlange ervaring brengt de Duitse specialist vandaag de nieuwste versie van MUM5, een high-end toestel, op de markt dat nog krachtiger, nog sneller en makkelijker te gebruiken is.
Het innovatieve design van de nieuwe Bosch MUM5 is een streling voor het oog en een gedroomd instrument voor de toekomstige chef-kok of iedereen die af en toe kokkerelt. Deze keukenrobot is geschikt voor elke opdracht: raspen, mixen, opkloppen, kneden,… En dankzij de nieuwe motor met een vermogen tot 1000 W kan het toestel 1kg extra bloem verwerken naast de andere ingrediënten die nodig zijn voor uw bereidingen. 

De bijzonder krachtige MUM5 maakt gebruikt van de Mouvement 3D technologie: de garde, klopper of deeghaak maakt een elliptische beweging in drie verschillende richtingen rond de centrale as. Het resultaat : mengen gaat nu nog sneller en het mengsel ziet er homogener uit zonder dat het bereidingsproces onderbroken moet worden om restjes deeg of ingrediënten terug naar het midden van de mengkom te brengen.

De nieuwe Bosch MUM5 Styline 1000 W is beschikbaar in de volgende kleuren : rood, pastelroze, wit, fuchsia, vanille, gebroken wit, antraciet, turquoise en zilver. Standaard wordt het toestel geleverd met volgende toebehoren : garde, klopper, deeghaak, blender, groentensnijder, een opbergzak en een DVD met suggesties voor originele recepten die bovendien helpen om het beste uit de meegeleverde accessoires te halen.

Adviesprijs: tussen €339,99 en €509,99

4517

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.