Soep van geroosterde butternut squash

8999

Gisteren hebben we de butternut squash geroosterd en geserveerd als bijgerecht. Vandaag gaan we een stap verder en gaan we soep maken van de geroosterde butternut squash. Een tamelijk dikke soep met heel veel smaak, en je hebt er niet veel voor nodig. Zeer gemakkelijk en snel klaar en gegarandeerd een sukses. De ideale soep om je terug op te warmen na een flinke wandeling in de kou of na een sportieve prestatie.

Hieronder krijg je de basisversie voor deze smakelijke soep. Wil je er wat room bij doen, doe dit dan voor je gaat pureren. Ik persoonlijk doe er  geen room bij, maar fruit een teentje look mee en bij het roosteren van de squash leg ik enkele hete pepertjes in de braadslede, die ik mee in de soep verwerk om ze wat meer pit te geven. Heb je geen pepertjes, strooi er dan wat cayennepeper over.

8992

Wat heb je nodig?

  • 2 EL boter
  • 1 kleine ajuin, fijn gehakt
  • 1 steel selder, fijn gehakt
  • 1 wortel, in stukjes gesneden
  • 2 medium aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 butternut squash, geroosterd en in grove stukken gesneden
  • Zelfgemaakte groentenbouillon
  • Zout en vers gemalen peper

Hoe maak je het?

Smelt de boter in een soepketel die voldoende groot is. Fruit de gesnipperde ajuin, selder, aardappel en de wortel tot ze lichtes beginnen te bruinen. Voeg er de stukken geroosterde squash bij en de groentenbouillon. De groenten moeten volledig onderstaan. Breng aan de kook en verminder dan het vuur. Laat gedurende 40 minuten zachtjes sudderen, tot alle groenten zacht zijn.

Giet de inhoud van de pan in een blender (of gebruik een staafmixer) en pureer de soep. Giet de terug in de soepketel, laat zachtjes terug opwarmen en voeg nog wat bouillon bij tot je de gewenste dikte van je soep hebt. Kruiden met peper en zout en heet opdienen. Eventueel afwerken met wat fijn gesnipperde bieslook of platte peterselie.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.