Slagerij Millevaches: nieuw op ‘t Eilandje

Nullam Microwaveum-2083

’t Stad is weer een culinair instituut rijker want je kan op het Eilandje terecht bij slagerij annex atelier Millevaches voor vlees van de beste kwaliteit. Een combinatie van slagers en een topchef zorgt ervoor dat je enkel maar het beste op je bord krijgt, zonder duurder te zijn dan de gewone slager.

Van Veld Tot Bord

Mede-eigenaar Peter Van Hulle noemt het een logische evvolutie van wat hij samen met Eric Electeur al jaren doet voor restaurants Mon en Lux: op zoek gaan naar kwaliteitsvlees. Vandaar dat ze hun eigen runderen uit de Limousin in de Kempen zijn gaan kweken. Limousin runderen komen het best tot hun recht als ze constant buiten kunnen leven en voldoende oppervlakte hebben. Op het plateau Millevaches in de Limousin kochten ze een boerderij waar ook andere rundertypes en traaggroeiende varkens worden gekweekt. Deze krijgen er de ruimte en de tijd om te groeien, want kwaliteit primeert over extra kilo’s. Na het slachten wordt het vlees verwerkt in hun eigen atelier.

Door dit concept van veld tot bord worden er een aantal tussenschakels tussen boer en slager vermeden waardoor de prijzen voor hun kwaliteitsvlees aanvaardbaar blijven.

Millevaches ’t Eilandje, Godefriduskaai 12 te Antwerpen

http://www.millevaches.be/

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.

One thought on “Slagerij Millevaches: nieuw op ‘t Eilandje”

Comments are closed.