Scampi op Marokkaanse wijze

0805

Vandaag een variant van een Spaans tapas recept voor als het wat sneller moet gaan. Je hebt ook heel weinig ingrediënten nodig. Maar het tovert wel zon op je bord. Je hebt hier zelfs geen pan voor nodig want gambas al ajillo worden gemaakt in een cazuela, en deze mag rechtstreeks op het vuur of op de grill. Een cazuela is een typisch aardewerken of keramieken potje, dat je overal kan vinden. Heb je geen cazuela in huis dan nog is er geen man overboord, want je kan dit gerecht evengoed in een pan maken. We maken er een Marokkaanse versie van door er wat pittige harissa bij te doen.

Je kan dit receptje als voorgerecht op een bordje serveren, op een aperitieflepeltje, op een houten spiesje ofwel in een verrineglaasje, al dan niet met een lepeltje bulgur of (gepofte) quinoa voor het crunchy effect.

2224

Wat heb je nodig ?

  • 500 gram scampi
  • ½ theelepel harissa (zie recept)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 3 teentjes look
  • Platte peterselie
  • Verse korianderblaadjes

Hoe maak je het ?

Dep de scampi droog met keukenpapier.

Verwarm de olie in een pan. Doe er de harissapasta in, samen met de andere kruiden en de fijngesnipperde teentjes look. Roer constant om tot de aroma’s vrijkomen. Doe er de scampi bij en kook ze gedurende een paar minuten tot ze roze geworden zijn. Roer voortdurend om en laat ze zeker niet te lang koken want anders worden de scampi rubberachtig.

Haal van het vuur en serveer onmiddellijk. Versier met een paar blaadjes platte peterselie en koriander.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.