Rum and Coca Cola

Drinkin’ rum and Coca-Cola
Go down Point Koomahnah
Both mother and daughter
Workin’ for the Yankee dollar

The Andrews Sisters

Op 10 februari 1945 stond één van de grootste hits van The Andrews  Sisters – ‘Rum and Coca Cola’ – op nummer 1 in alle hitlijsten. ‘Rum and Coca Cola’ is een liedje in de typische calypso stijl van Trinidad, een klein eilandje in de Kleine Antillen. Calypso zijn liedjes met een aanstekend ritme, waarbij actuele feiten beschreven worden op een poëtische manier, in dit geval het verhaal van de Amerikaanse soldaten met lokale schoonheden.

The Andrews Sisters, waren drie zingende zusjes uit Minnesota (Amerika) die in 1937 ontdekt werden. Ze maakte vooral muziek voor de geallieerde soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog en werden ook gecast in verschillende films om de troepen te motiveren. LaVerne, Maxine en Patti Andrews waren immens populair, blijkbaar ook aan de andere kant van het front want er werden bootlegs van The Andrews Sisters gevonden bij de Duitse troepen.

Ook na de oorlog bleven ze zeer populair en toerden over gans de wereld tot  Laverne, de diepe zwoele stem, in 1967 overleed.

Dit even terzijde, we gebruikten dat als inleiding om iets met rum and coca cola te gaan doen,  namelijk een Cuba Libre maken

NM.

 

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.