Restaurant Món nu ook in Salons van Edel in Wilrijk

Middeleeuws kasteel wordt met Salons van Edel een unieke bestemming

Wie mij kent weet dat ik graag een lekker stukje vlees lust en daarom regelmatig eens bij Mon op de Godefriduskaai op het Eilandje te vinden ben (of bij de buren van Atelier Millevaches – zie artikel).  Toen ik een uitnodiging kreeg voor een etentje in Salons Edel waarin een tweede grill-restaurant Mon gevestigd was heb ik dan ook geen seconde getwijfeld, want  het Limousin ‘Millesvaches’ rundvlees is pure topkwaliteit. Samen met mijn collega bloggers kreeg ik een  voorgerecht van gegrilde asperges en gerookte paling voorgeschoteld, gevolgd door het hoofdgerecht waarin het botermalse Limousin rundvlees klaargemaakt in de Josper-grill op 400 graden de hoofdrolspeler was. Als afsluiter was er een klassieke dame blanche, perfect uitgevoerd. Daarna kregen we een rondleiding in het prachtige complex.

Wat een prachtig kader!!!

Op een jaar tijd werd de kasteelruine van Hof Ter Beke in Wilrijk omgetoverd tot één van de meest sprookjesachtige feestsites van het land. Dertien jaar wachttijd op de nodige vergunningen gingen eraan vooraf.  Om dan met volle kracht het slot te restaureren dat daarvoor al dertig jaar leeg stond. En wel tot een restaurant en vergader- en feestzalencomplex zoals dit land nauwelijks kent. Salons van Edel lijkt zijn naam niet te hebben gestolen.

Reeds in de veertiende eeuw werden de fundamenten gelegd van dit kasteel aan de zuidrand van Antwerpen. In 19de eeuw werd het verbouwd tot een kasteel met slotgracht, koetshuis, orangerie en binnenplein. Het groene decor zorgt vlakbij de stad en KMO-zone voor een ongewone serene sfeer. Het kasteel werd in overleg met Monumentenzorg gerestaureerd.  Compleet met nieuw leien dak, houten gebinte en fraai uitgesneden dakkapellen. Het interieur met hoge plafonds  werd  ingericht met focus op eigentijds comfort waarbij het overvloedige daglicht en uitzicht op slotgracht, vijvers met  watervogels, fontein en eeuwenoude bomen voor extra beleving zorgen.

Iniatiefnemer  Peter Van Hulle is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Eerder creëerde hij reeds met Kasteel Steytelinck in Wilrijk en Lux en Món op het Antwerpse Eilandje succesvolle restaurants.  Een kopij van deze laatste vindt permanent onderdak in de hoektoren van het slotkasteel. Daar zal ook het Limousin ‘Millevaches’ rundvlees van de eigen boerderij op het Plateau de Millesvaches in Frankrijk geserveerd worden. Vlees dat overigens in eigen slagersatelier Millevaches tegenover het MAS versneden wordt. Restaurant Món is zeven op zeven open. Op zondagmiddag zorgt een brunch in typische buffetstijl voor apart cachet.

Salons Van Edel voor jouw event

Salons van Edel biedt zalen voor 10 tot 1500 gasten en het volledig heraangelegde plein midden op dit eiland in het groen kan zelfs met een luxetent overspannen worden zodat tot 3000 gasten er comfortabel terecht kunnen. Met vijf bars en vier keukens is Salons van Edel immers uitgerust om zowel voor grote als kleine groepen alle eigentijds comfort te garanderen. De omgeving van het slotkasteel zorgt tegelijkertijd voor een opwindend en rustgevend gevoel. De zintuiglijke totaalervaring overstijgt hier dan ook ruimschoots het fijne repertoire aan spijs en drank waardoor Salons van Edel zich als een authentieke en unieke bestemming karakteriseert.

Praktische Info

Reservaties MON Wilrijk op +32 (0)3 870 40 60 of info@monantwerp.com

Restaurant Món – Salons van Edel
Terbekehofdreef 13
2610 Wilrijk
www.monantwerp.com
www.salonsvanedel.be

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.