Restaurant De Godevaart voor u getest

nullam-microwaveum-2159

De verbouwingen duurden ongeveer twee maand en het gehele pand werd onder handen genomen. De naam en de chef zijn gebleven, maar voor de rest is alles veranderd. Er werd gekozen voor een eigentijds interieur dat warmte uitstraalt. Het moderne leunt ook beter aan bij de keuken en de gerechten van Chef Dave De Belder. En ook de mooie binnentuin in volle stadscentrum is een belangrijk pluspunt. Ik heb er genoten van een heerlijk menu en kan De Godevaart aan iedere fijnproever aanraden. En tussen haakjes Karnivoor in Mercado (zie artikel) is ook een project van Dave De Belder.

De Godevaart is ondertussen al meer dan tien jaar een begrip in Antwerpen. Ik heb me laten vertellen dat het pand vroeger een viswinkel was, en die oude toetsen werden bij de renovatie behouden.

Chef Dave de Belder is één al passie. Na zijn opleiding in België werkte hij jarenlang samen met Jonnie Boer van sterrenrestaurant De Librije. Hij kookt voornamelijk vegetarisch, maar dan wel inspirerend en innovatief . Je zal zelden of nooit een klassiek bord worden voorgeschoteld. De menu’s zijn heel seizoensgebonden. Het handelsmerk van de chef zijn een moderne variatie van pens/beuling met appelmoes, namelijk een krokante appelmeringue met een schijfje pens, en een moderne versie van kop met mosterd.

nullam-microwaveum-2173

Het voorgerecht was een carpaccio van zeebaars met citrus en koriander. Heerlijk fris met een zure toets, want daar zorgde het ijs op basis van koriander en munt voor. Heel lekker was ook de krokant gebakken varkensnek met aïoli en een mimosa van ei en mosterdmousseline. Bij alle gerechten zijn de structuren en texturen heel verzorgd.  Verder één van mijn favoriete stukken vlees, namelijk kalfsonglet. Ik was dan ook heel verrast dit op het menu te zien staan. De perfect gegaarde onglet komt met verschillende bereidingen van bloemkool, hazelnoot,  ganzelever en een heel  uitmuntende jus van gekarameliseerde sjalotten. Ik was helemaal weggelazen van deze combinatie. Het volledig menu kwam met aangepaste wijnen.

Om af te sluiten een zeer leuk uitgevoerd dessert:  een salade van rood fruit, kalamansi, yoghurt, witte chocolade en yuzu. Hierbij kregen we een woordje uitleg van de chef omdat het bolletje van witte chocolade eerst moest gebroken worden, want daarin zat een lopende bouillon van aardbei en yuzu, die zich doorheen de rest van het bord verspreidde.

Tot zover het geslaagde menu in het vernieuwde kader van De Godevaart. Dit in een eigentijds gezellig kader met een aangename bediening.

De Godevaart
Sint-Katelijnevest 23
2000 Antwerpen
http://www.degodevaart.be
Openingstijden: van dinsdag tot zaterdag vanaf 18:00

NM.

 

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.