Penne met pesto en kerstomaten

nullam-microwaveum-2958

Heb je zin in een straaltje Italiaanse zon op je bord? Probeer dan dit originele gerecht boordevol smaak: penne met pesto, kerstomaten en geraspte kaas Special Pasta Entremont. Omdat we veel vragen krijgen voor gerechten voor twee personen (in plaats van 4 of 6 of meer), hebben we deze snelle pasta berekend op twee personen.

De geraspte kazen van Entremont: topkwaliteit van Entremont voor je lekkerste recepten

Bijna 70 jaar geleden kwamen de Entremont broers François, Marius en Édouard op het idee om de Emmental kaaswielen die ze meebrachten van de alpenweiden te laten rijpen in hun kelders in Annecy, gevestigd aan de voet van de bergen. Deze rijpingsmethode in de kelders, in combinatie met de kennis van de broers die ontstaan is uit een jarenlange traditie, staat garant voor een heerlijke en subtiele kaas waaraan het merk Entremont zijn enorme succes dankt.

nullam-microwaveum-2948

Voor elke smaak wat wils

Vandaag vind je in de winkelrekken een ruim assortiment Franse kazen van traditionele meesters in de kaasmakerij. Comté, Emmental, Gruyère en Beaufort beschikbaar in al zijn vormen: plakjes, blokjes, fondue of geraspt; voor ieder zijn smaak wat wils. En omdat Entremont ook het leven van de consument wil vergemakkelijken past het merk zich aan aan hun behoeften en stelt specifieke recepten voor voor een verscheidenheid aan gerechten.

De Special Pasta geraspte kaas van Entremont

Een spaghetti bolognaise bijvoorbeeld is pas geslaagd als er heerlijke, zachte linten geraspte kaas aan het uiteinde van je vork zitten! Er werd aan het kleinste detail gedacht om u een tot in de perfectie gesmolten tikkeltje gastronomie te brengen voor uw grootste plezier. De variëteit Special Pasta is fijner geraspt, hij smelt snel en gemakkelijk, is iets sterker van smaak en vormt fraaie linten.

Voor alle fijnproevers die op zoek zijn naar nieuwe heerlijke en eenvoudige recepten; het gamma geraspte kazen Special Cuisine Entremont is perfect om uw speciale recepten en dagelijkse gerechten te verfraaien. Zij geven het de zachte, fruitige en royale smaak die zo typerend is voor Entremont kazen.

Met de geraspte kazen van Entremont haal je de traditie en de vakkennis van de familie Entremont in huis, aangevuld met nieuwe ideeën en vondsten, verpakt in handige zakjes speciaal bedacht voor je lekkerste bereidingen.

Te koop in de supermarkt voor € 3,29/ 180gr

nullam-microwaveum-2950

Wat heb je nodig? voor 2 personen

  • 375gr penne
  • 2 eetlepelsbloem
  • 500 ml melk
  • 80 ml pesto met basilicum (zie recept)
  • 500 gr gehalveerde kerstomaten
  • zout, peper
  • 1 zakje geraspte kaas Special Pasta Entremont

Wat heb je nodig?

Kook de pasta in een grote pan volgens de instructies op
de verpakking. Giet meteen af en leg de pasta terug in
de pan.

Meng ondertussen de bloem al kloppend met de melk in een kom.
Giet het mengsel over de pasta in de pan. Voeg de pesto toe en meng alles goed door elkaar. Laat even koken op een zacht vuur en roer verder tot de saus dik wordt.

Kruid met peper en zout. Voeg de tomaten toe en bestrooi het gerecht met geraspte kaas Special Pasta Entremont. Vergeet niet om de schotel ook gul te bestrooien met basilicum.

NM.

 

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.