Ontbijt bij Meert in Brussel

Nullam Microwaveum-8591

Zij die al eens een uitstapje wagen naar Rijsel kennen zeker het huis Meert, gelegen op wandelafstand van het Station Lille Frandres, in het mooie oude binnenstadje. Je bent ongetwijfeld afgegaan op de geur van de beroemde wafel van Meert, gemaakt met de traditionele vanille uit Madagascar. Of je keek vol bewondering naar de statige, typische 19de eeuwse etalage vol exquise zoetigheden. Ook het interieur is een streling voor het oog.

Meert in Lille

In het begin van de 17de eeuw vestigt een apotheek-kruidenier zich in de rue Esquermoise 27 in Vieux Lille. In 1677 krijgt het Huis van de Rijselse magistraten de toelating om zijn activiteiten uit te breiden tot bakkerij en patisserie.

In 1849 wordt de zaak overgenomen door patissier Michael Paulus Gislenus Méert uit Deinze, die al snel hofleverancier werd van koning Leopold I en II. Hij gaf ook zijn naam aan het huis en stelde het recept van de beroemde vanille wafels op punt. En ondertussen is Meert in Lille uitgegroeid tot een prachtig mooie boutique, en zijn er al twee prachtige bijhuizen in Parijs.

Meert in Brussel

Bijna drie eeuwen later, haalt MEERT de band met België terug aan want in 2014 vestigt het Huis zich in de mooie Koningsgalerij in Brussel. Vandaag breidt de patisserie uit naar een intieme en gezellige tearoom. Klanten kunnen er genieten van een heerlijk ontbijt (tot ‘s middags) of een zalig gebakje in een unieke setting. Dit alles vergezeld van een koffie- en theekaart die aangepast is aan Belgische smaken.

Nullam Microwaveum-8607

Bij MEERT treedt men binnen in een verfijnd decor waar men, onder het oog van de portretten van enkele beroemdheden, op een met rood fluweel bekleed bankje kan genieten van de lekkernijen van MEERT. Aan de muur onder anderen Marguerite Yourcenar naast Mozart, Amélie Nothomb, Buffalo Bill of Ray Charles, al deze bekenden werden geportretteerd door kunstenaar Pierre Le-Tan en hebben een liefde voor de producten van MEERT gemeen.

MEERT Brussel Praktische info

Koningsgalerij 7, 1000 Brussel (Metro Centraal Station)
02 503 29 44

Maandag tot donderdag: 10u – 19u
Vrijdag: 10u – 20u
Zaterdag & zondag: 9u – 20u

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.