North Sea Beer Festival in Oostende

Nullam Microwaveum-5207

Voor de bierliefhebbers!!!

Het North Sea Beer Festival verzamelt meer dan 25 brouwerijen en bierfirma’s evenals 6 restaurants en foodtrucks in het prachtige Leopoldpark in Oostende. Naast food en bier staan er ook enkele optredens gepland én enkele dj-sets. Vandaag en morgen kan je nog gaan proeven van een uitgelezen selectie Belgische topbieren, van het vat of op fles. Moeilijk om te zeggen wat je moet gaan proeven, maar probeer toch zeker eens PoppoLou, het festivalbier. Voor de rest geniet van de gezellige sfeer en een wandeling door dit mooie park.

Meer foto’s van dit evenement kan je vinden op de facebook pagina van Nullam:  https://www.facebook.com/nullammicrowaveumcom/photos/?tab=album&album_id=1175948385777320

The Belgian Beer book

Op het festival gaat de wereldpremière door van The Belgian Beer Book. Het boek is een samenwerking met Lannoo en wordt ook wereldwijd uitgegeven (voorlopig FR, NL, ENG).
De officiële voorstelling volgt in september, maar je kan het op het festival al inkijken. Het boek telt 704 pagina’s waarin alle bierfamilies aan bod komen en in welke brouwerijen of speciaal biercafés je ze kan proeven. Je komt er alles te weten over het brouwproces, tappen, schenken, proeven en bewaren.
Nullam Microwaveum-5215

Brouwerijen en Bierfirma’s:

Omer Vander Ghinste
Duvel Moortgat
La Chouffe
Liefmans
De Koninck
De Brabandere
Lindemans
Het Anker
St. Bernardus
De Kazematten
Silly
Strubbe
De Halve Maan
Palm Belgian Craft Brewers
Dubuisson
Van Honsebrouck
Chimay
Roman
Brunehaut
Timmermans
Waterloo (zie artikel)
Bourgogne des Flandres
Rulles
Bosteels
Bertinchamps
Tungri
PoppoLou

Nullam Microwaveum-5362

Food:

Kazen Chimay
Adelientje
Les Filles du Bord de Mer
Agua del Mar
Ostend Queen
Dierendonck

Data

zaterdag, 27 augustus, 2016 – 12:00
zondag, 28 augustus, 2016 – 12:00

Locatie

Leopoldpark
Oostende 8400

Prijzen

€10.00
De toegang tot het park is vanzelfsprekend gratis, zij die bieren gaan proeven betalen 10 € voor 3 jetons, festivalbandje (3 dagen) én een uniek proefglas… Bezoekers en kinderen die enkel frisdrank wensen te nuttigen en de foodstands wensen te bezoeken kunnen cash betalen aan de respectievelijke standen…

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.