Mozzarella in carrozza

0852

Je hebt er de laatste dagen niet kunnen naast kijken: het brood was alomtegenwoordig in de media, want het was terug de nationale Dag van het Brood. En elk jaar in oktober roept de broodsector iedereen op om die dag boterhammetjes te smeren voor die leuke collega, beste vriend of tofste klasgenoot. Nullam ging de uitdaging aan en wij smeren ons broodje voor alle collega’s van Nullam en voor alle bezoekers van onze blog die ons elke dag plezieren met leuke en positieve reacties. Bij deze bedankt.

Speciaal voor jullie hebben we dit lekkere broodje met prosciutto di Parma, salie en heerlijke gesmolten mozzarella gemaakt. Dit krokante lunchbroodje is Italiaans van oorsprong en is een variatie van een antipasto tipico uit Napels, namelijk mozzarella in carrozza (mozzarella in een koets). Verse schijfjes mozzarella worden er tussen twee sneetjes brood gelegd, door een geklutst ei gehaald en in de pan gebakken. Nullam heeft er prosciutto aan toegevoegd en wat blaadjes verse salie om jouw broodje die heerlijke doordringende smaak te geven.

Heb je meer tijd of heb je nog wat tomatensaus over, dan kan je deze er bij serveren en het geheel afwerken met wat platte peterselie.

0855

Wat heb je nodig? Voor 4 personen

  • 2 bollen mozzarella, in schijfjes gesneden
  • 8 sneden brood
  • 4 sneden prosciutto di Parma
  • 8 grote blaadjes verse salie
  • 2 EL bloem, gekruid met peper en zout
  • 2 eieren, geklutst met een beetje melk en gekruid met peper en zout
  • Olijfolie voor het bakken

Hoe maak je het?

Leg de vier sneden brood op je werkplank en verdeel er de schijfjes mozzarella over. Daarbovenop gaan de sneden prosciutto en twee blaadjes verse salie. Leg er de tweede snede brood op.

Neem twee diepe borden: in het eerste doe je de bloem die gekruid is met peper en zout en in het tweede bord de geklutste eieren.

Verwarm de olijfolie in een grote pan met anti-kleeflaag. Neem een broodje en wentel het snel door de gekruide bloem en vervolgens door het geklutste ei en leg voorzichtig in de pan. Bak de broodjes ongeveer 3 minuten per kant tot ze mooi krokant en goudbruin zijn. Duw er met een spatel op terwijl ze bakken.

Snij de gebakken broodjes bijvoorbeeld in driehoekjes en bestrooi met wat grof zeezout. Dien warm op.

NM.

0703

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.