Mousse au citron

8097

Even tussendoor en naar aanleiding van het artikel over de ontelbare mogelijkheden met zeste en sap van een citroen, dit luchtige en romige dessert dat de smaak van citroen perfect illustreert. Citroen is niet alleen verfrissend bij warme temperaturen maar is ook ideaal om de smaken te neutraliseren tussen twee gerechten in (zoals bijvoorbeeld een citroensorbet).

Deze lichte en friszure mousse zal op je tong smelten, je smaakpapillen prikkelen en is de perfecte manier om een etentje te beëindigen. Het uitleggen van hoe je dit dessertje maakt duurt langer dan het maken zelf.

Wat heb je nodig? voor ongeveer 8 tot 10 personen

  • 8 eieren
  • 1 ¼ cup suiker
  • Snuifje zout
  • Het sap en de zeste van 4 citroenen
  • 1 cup room
  • 1 theelepel vanilla extract
  • braambessen

Hoe maak je het?

Neem een pan met dikke bodem en doe er 4 eieren en 4 eigelen in. Bewaar de overblijvende eiwitten want we gaan die straks gebruiken. Doe er de suiker, het citroensap en de zeste bij en roer tot je een gladde massa hebt. Zet de pan op een middelmatig vuur en laat langzaam en al roerend indikken.

Na ongeveer 10 minuten zou je de consistentie moet hebben verkregen dan een dikke crème. Haal van het vuur en giet door een fijne zeef in een kom. Laat afkoelen, eventueel onder wat plastiekfolie.

Klop de eiwitten met de suiker tot ze goed stijf zijn. Voeg deze voorzichtig bij de afgekoelde crème.

Als laatste gaan we de room opkloppen met het vanilla extract, tot hij mooi stijf is. Voeg deze eveneens bij de crème.

Lepel dit mengsel in individuele potjes en laat afkoelen in de koelkast. Versier met een braambes net voor het opdienen. Je kan dit frisse dessert dus gemakkelijk op voorhand maken.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.