In the Mix: Pink Delight Cocktail

3876

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor onze allerlaatste opdracht voor de VII Roze Werken van Nullam gingen we op zoek naar een waardige roze afsluiter. Deze cocktail op basis van roze pompelmoes sap, Campari en St-Germain is een aanrader voor je zomerse aperitief: mooi van kleur, goede evenwichtige smaken en sprankelend fris.

St-Germain vlierbloesemlikeur

St-Germain likeur wordt gemaakt op basis van met de hand en in de lente geplukte vlierbloesem die overvloedig groeien op de Franse Alpentoppen. Alles wordt met de hand gemaakt en geselecteerd, wat natuurlijk voor kwaliteit zorgt. Zo worden de vlierbloesems per fiets naar de opslagplaats gebracht. De smaak van vlierbloesem wordt aangevuld met tonen van onder meer limoen, peer en passievrucht die samen een harmonieuze balans vormen.  Draai de stop van de fles en snuif de intense geuren van bloemen en fruit op. Net alsof men de Parijse atmosfeer én passie in een fles gebotteld heeft. Onweerstaanbaar.

Nullam Microwaveum-0794

De Prosecco zorgt voor de sprankelende toets van deze cocktail. Delhaize heeft twee zeer goede Prosecco’s, een DOC en een DOCG (zie artikel over Streekproducten voor de betekenis). Beide worden geproduceerd in een welomschreven geografische regio, gebruikmakend van specifieke productieprocessen om tot een bepaalde voorschreven kwaliteit te komen. Enkele jaren terug heeft de Italiaanse regering ingegrepen omdat er te vrij werd omgesprongen met de term DOCDenominazione di Origine Controllata – en werd er een hogere en strengere DOCG norm – Denominazione di Origine Controllata e Garantita – ingevoerd.

De Prosecco MAXIMILIAN I (DOC) is een Brut met de smaak van wit fruit en wordt door Delhaize verkocht aan ongeveer 6 Euro. De Prosecco VILLA GRANDA (DOCG) is een Brut die wat naar wit fruit en citrus smaakt. De Prosecco Villa Granda wordt verkocht voor ongeveer 8 Euro per fles. Duidelijk mijn favoriet, niet omdat het de duurste is maar kwa smaak. Hij komt uit Valdobbiadene, het hart van de Proseccostreek in de Treviso in Veneto, en is slechts een 25 km verwijderd van Bassano del Grappa (zie artikel). Je kan dus eerst Grappa gaan proeven en dan Prosecco, als je toch in de buurt bent.

Ziezo, de roze week zit er op. Ik had nog een paar roze gerechten klaar, maar heb wegens tijdsgebrek een keuze moeten maken. Binnen een paar dagen zijn ze er terug met business as usual. En ik ga nu nog een lekkere Pink Delight drinken.

Wat heb je nodig? voor 8 personen

  • 475 ml vers geperst roze pompelmoessap
  • 125 ml St-Germain
  • 60 ml Campari
  • 1 fles Prosecco

Hoe maak je het?

Pers de roze pompelmoes en doe het sap in een grote kan of fles. Voeg er de Campari en St-Germain bij. Je kan dit al een dag op voorhand maken en gewoon koel bewaren.

Verdeel deze mengeling over de glazen en vul aan met Prosecco. Gezondheid.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.