In the Mix: Limoncello tijm Collins

Nullam Microwaveum-1453

Ik zou ze echt geen eten willen geven, zij die met een fles limoncello van vakantie zijn teruggekeerd of zij die nog een fles limoncello staan hebben van vorig jaar. Onaangeroerd uiteraard. Je staat in de tax free winkel op de luchthaven en je wil nog dat laatste vakantiegevoel verzilveren, dus koop je maar een fles limoncello. De klassieke paniekaankoop. En dan kom je thuis en ofwel verdwijnt je fles voor eeuwig in de kast of haal je ze toch eens boven bij het eerste bezoek van buren of vrienden. En plots smaakt de limoncello toch niet meer hetzelfde als op dat leuke terrasje in de zon of na een leuke maaltijd in één of andere lokale trattoria. Ligt het aan de mindere kwaliteit van jouw fles of aan de minder idyllische setting?

Tom Collins? Wie?

Wij gaan met limoncello een variant van de klassieke Tom Collins maken, versierd met een takje tijm.  Een Tom Collins is een cocktail op basis van gin, citroensap, siroop en sodawater. Deze cocktail ontstond in het begin van de 19e eeuw in Londen en werd uitgevonden – hoe kan het ook anders – door een barman die Collins noemde. De Tom komt van Old Tom Gin, die de genever verving die oorspronkelijk werd gebruikt.

Tussen haakjes, je eigen limoncello maken is gemakkelijker dan je denkt. Volg ons eigen recept en de 10 geboden voor het maken van jouw eigen limoncello.

Wat heb je nodig ? per persoon

Hoe maak je het?

Giet de hoeveelheden limoncello en gin in een glas gevuld met ijsblokken. Vul bij met soda en versier met een takje tijm en een schijfje citroen.

NM.

 

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.