In the Mix: Kombucha Martini Bitter Spritz

Vandaag stellen we onze eerste cocktail met kombucha voor. Kombucha thee, wanneer het fermentatieproces gedaan is, resulteert in een friszurig en sprankelend drankje. Ik heb al in het ‘Hoe maak je kombucha‘ artikel uitgelegd, dat je wat kan spelen met de smaak, door met de ingrediënten en de duurtijd van het fermentatieproces te variëren. Toen ik voor de eerste keer van mijn eigen batch proefde, vond ik die karakteristieke ‘tartness’ van frambozen terug, en moest ik onmiddellijk aan een spritz denken.  De kombucha vervangt dus de Prosecco in deze spritz.

Martini Riserva Speciale Bitter

Voor deze eerste cocktail wou ik ook de Martini Riserva Speciale Bitter gebruiken, geïnspireerd op het originele recept van Martini Bitter uit 1872, waaraan Martini een hippe toets heeft gegeven.

De Martini Riserva Speciale Bitter was niet voor niets de winnaar productinnovatie van het jaar tijdens de Bargiornale Barawards 2017. 

Deze bitter is gelaagder en complexer dan zijn Milanese tegenhanger en tilt de bitter naar een hoger niveau. In de nieuwe Riserva Bitter gebruikt Martini 100% natuurlijke ingrediënten, gekozen door kruidenspecialist Ivano Tonutti en master blender Beppe Musso. De belangrijke ingrediënten zijn de aromatische kruiden afkomstig uit de streek van Torino. Het alcoholvolume ligt met 28,5 % ABV hoger dan de meeste andere bitters.

Daarnaast wou ik er ook nog wat pit en extra aroma bij, dus koos ik voor mezcal, met zijn subtiele smokiness, chili pepper, chocolade, en hout aroma’s.

Onderaan krijg je nog een tweede versie van deze spritz, gemaakt met Apero, maar met ietsje meer ABV dan een klassieke aperol spritz.

Wat heb je nodig?

  • 50 ml mezcal
  • 25 ml Martini Riserva Speciale Bitter
  • 50 ml kombucha
  • Een paar druppels Peychaud’s Aromatic Cocktail Bitters
  • Soda
  • een schijfje appelsien

Hoe maak je het?

Doe de mezcal, Martini Riserva Speciale Bitter en kombucha in een glazen mengglas gevuld met ijs. Doe er wat druppels Peychaud’s bitters bij, en stirr.

Giet in een gekoeld glas. Aftoppen met een beetje soda. Versier met een schijfje appelsien.

Boozy Aperol Spritz

Vervang de Martini Riserva Speciale Bitter door Aperol.

NM.

© 2018, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.

Hello there! Laat ons weten wat je denkt