In the Mix Campari Sicilian 75

3468

Vandaag een cocktail die ontstond tijdens de Eerste Wereldoorlog en genoemd werd naar een kanon uit diezelfde oorlog. De Soixante-Quinze was een 75 mm howitzer kanon, gebruikt in de Eerste Wereldoorlog door de Franse artillerie. Dit kanon gaf niet alleen een enorme knal, maar het miste ook bijna nooit zijn doel, een beetje zoals deze sterke cocktail. De 75 is net zoals de Between the Sheets een creatie van Harry MacElhone, de barman van Harry’s New York Bar in Parijs. De Soixante-Quinze stond er voor het eerst op de kaart in 1915 en was een populaire cocktail bij de Franse en Amerikaanse piloten uit WOI, en bij Ernest Hemingway en zijn vrienden.

De originele Soixante-Quinze (cognac of gin, citroensap, siroop en champagne) publiceerden we vroeger al (klik hier voor het artikel).

Vandaag een alternatieve versie, die ik persoonlijk hééééél graag drink. De klassieke 75 wordt gemaakt met London Dry Gin, en ook voor de alternatieve versie, de Sicilian 75, kozen we voor een London Dry Gin (Beefeater, Jensen’s Bermondsey Gin, Bombay Sapphire, Bulldog London Dry Gin, Tanqueray No. Ten, …). De sterke jeneverbessmaak combineert goed met de bittere smaak van Campari of Biercée Bitter (zie artikel) en de uitgesproken smaak van bloedappelsienen. Serveer deze mooie kleurrijke cocktail in een ouderwetse coupe en luister ondertussen naar deze Napolitaanse evergreen ‘Parlami d’amore Mariu‘ van de legendarische Achille Togliani. Perfecte combinatie en een goed humeur gegarandeerd.

Achille Togliani - Parlami d'amore Mariù

Wat heb je nodig?

  • 1 shot London dry gin
  • 1 shot sap van bloedappelsienen
  • ¼ shot Campari of Biercée Bitter
  • ½ shot gewone siroop
  • Prosecco
  • Een schijfje bloedappelsien

Hoe maak je het?

Meng de eerste vier ingrediënten in je shaker gevuld met ijsblokjes en giet in een champagneglas. Vul aan met Prosecco en versier met een schijfje appelsien.

NM.

3465

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.