Melitta LOOK® Therm Timer voor U getest

Tijd voor écht koffiegenot!

Ik ben een echte koffieliefhebber want ik hou van goede koffie of het nu espresso of filterkoffie of cold brew is. Ik kan ook geen koffiewinkel voorbijgaan zonder één of andere exotische soort koffiebonen te kopen zodat ik wat kan variëren in smaken. Daarnaast drink ik heel veel koffie, eigenlijk de ganse dag door. En we hebben regelmatig veel volk over de vloer  voor een brunch of dinner en dan ben je met een kleine koffiemachine niet veel.

Dus zocht ik allang naar een toestel dat aan al deze vereisten voldeed. En ik heb er nu één gevonden. Deze Melitta Look Therm Timer is net wat ik nodig heb. Melitta is niet onbekend voor mij want ik heb ooit eens een artikel geschreven over de uitvinding van de koffiefilter door Melitta Bentz (zie artikel).

Groot volume

Deze Melitta Look® Therm Timer maakt 10 mugs of 15 normale koffiekopjes wat neerkomt op een capaciteit van 1.25 liter. Echt wat ik nodig heb.

Handige Thermos

Aangezien ik veel koffie drink wil ik ook dat deze lange tijd warm blijft, zonder dat bijvoorbeeld de koffiezet moet blijven aanstaan, wat de koffie na een tijd bitter maakt. Deze Look® Therm Timer is voorzien van een dubbelwandige warmhoudkan in roestvrij staal en is onbreekbaar en schokbestendig. Dankzij het doorloopdeksel loopt de koffie rechtstreeks in de warmhoudkan. De warmhoudkan kan met één hand worden bediend, waardoor de koffie heel gemakkelijk kan worden uitgeschonken. Deze koffiezet schakelt ook snel uit nadat de koffie gemaakt is, wat het energieverbruik beperkt. Ook een voordeel! En ik kan deze thermos zonder problemen overal meenemen.

Gepatenteerde  AromaSelector®

Ik persoonlijk hou van sterke koffie op elk moment van de dag, maar ik weet dat niet iedereen hem even sterk drinkt. Ook omdat ik veel verschillende koffiesoorten gebruik, wil ik graag met de sterkte van de koffie spelen, en dat kan perfect met de AromaSelector® 

Met de gepatendeerde AromaSelector® van Melitta® kan ik de smaak van de koffie instellen, met één draai aan de knop. Zo kan iedereen altijd genieten van zijn favoriete koffie: sterke koffie ‘s-ochtends om wakker te worden of milde koffie ‘s-middags of ‘s avonds om zalig van te genieten.

Testen

Ik heb de koffiezet pas uit de verpakking gehaald en ben nu al in de wolken. Ik ga deze glimmende machine eens uitgebreid testen, want er zitten nog allerlei snufjes aan om het koffiegenot te verhogen.

NM.

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.