Meli stelt haar ‘Specially Selected’ specialiteitengamma voor

Oh honey, honey: experimenteer met honing in de keuken 

Foodies, cook your heart out! Honingexpert en op-en-top familiemerk Meli verwarmt je dit najaar met een heerlijke smakenreeks ‘Specially Selected’, geselecteerd voor de echte honingliefhebber. 

De West-Vlaamse marktleider Meli staat al decennialang wereldwijd bekend als dé referentie voor kwaliteitsvolle honing. Speciaal voor je winters zenuurtje verzekert Meli een reeks zoetigheden om je dagelijks theeritueel én zelfs je lichamelijke weerstand naar een hoger niveau te tillen. Honing belooft namelijk een verkwikkende bron te zijn van koolhydraten, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Dankzij de snelle suikers fructose en glucose helpt dit natuurproduct je dan ook om fit en monter de winter door te komen.

🐝That’s gonna bee delicious! 🐝

Dit goudkleurige goedje de heerlijke bondgenoot in de keuken. Geniet van deze onmiskenbare zoetmaker in je snelle ontbijthap én als subtiele toets in grootmoeders favoriete recepten.

Kruidige after work drinks met acaciahoning

Europese acaciahoning dankt zijn delicaat aroma aan de verfijnde smaak van acaciabloesems. Deze lichte honing komt enkel voor in vloeibare vorm. Lepel dit zeemzoete goedje door je dagelijkse kop thee voor een hartverwarmend gevoel. Toch liever dat tikkeltje anders voor na een hectische werkdag? Probeer de kruidige appel-kaneel mocktail met acaciahoning.

Tijmhoning in je snelle hap 

Minder zoet dan acaciahoning, maar o zo lekker! Deze amberkleurige, vloeibare honing kenmerkt zich door zijn typische kruidige smaak. De intense en aromatische toets streelt je tong én is het perfecte ingrediënt tijdens al je culinaire escapades. Overgiet je fruitsalade met dit goudkleurig sausje of geef een extra dimensie aan je croque.

Eucalyptushoning bij grootmoeders klassiekers

Deze zoete traktatie wordt gemaakt van de bloesems van de eucalyptusboom. Dankzij zijn verzachtende invloed op de luchtwegen wordt eucalyptushoning vaak gebruikt bij verkoudheden. Deze donkere, vaste honing kent een krachtig aroma. Gebruik deze opkikker in grootmoeders wortelsoep.

Zomerse winterkost met zonnebloemhoning

De boterzachte zonnebloemhoning heeft een heldere gouden gloed en bijhorend een fruitig aroma. Deze vaste honing smaakt bijzonder fijn en vormt de ideale basis voor dressings of marinades. Neem de zon overal mee naartoe deze winter met deze makkelijke energierepen met zonnebloemhoning.

Welcome to honey flavour town!

Het Specially Selected-gamma van Meli omvat een mini-imperium aan honingsoorten die niet alleen dienen als heerlijke smaakmaker, maar die je trouw de winter helpen door te komen.

De amberkleurige, vloeibare Manukahoning wordt al eeuwenlang gebruikt in traditionele geneeskunde omwille van diens helende eigenschappen. De Manukahoning kent een kenmerkende antibacteriële werking gebaseerd op twee graadmeters: NPA (Non Peroxide Activity) geeft de zuiverheid en concentratie in de Manuka aan en MGO (Methylglyoxal) is de component verantwoordelijk voor de antibacteriële activiteit. Hoe hoger deze waarden, hoe beter de antibacteriële werking. De Meli Manuka is dus dankzij haar NPA 5+ en MGO 83% kwalificatie een effectief middel voor zeer uiteenlopende medische toepassingen, zoals bijvoorbeeld wonden, maagzuur, ontstekingen, koortsblaren en nog veel meer.

Forever young is geen verre droom meer! Meli heeft ook honing met drie procent pure koninginnengelei, een voedingsrijk sap geproduceerd voor én door bijen. Dit natuurlijke tonicum, vaak ook Gelée Royale genoemd, zorgt voor een verhoging van de celvitaliteit en is rijk aan vitamines, mineralen en aminozuren.

Stuifmeelpollen als winters krachtvoer

Geen fut meer tijdens kille dagen? Opteer dan voor een kuur van dagelijks 1 soeplepel stuifmeelpollengedurende drie weken als jouw go-to winters krachtvoer. De bijen verzamelen dit stuifmeel als krachtfood voor zichzelf en voor de jonge larven, dus waarom jij ook niet? Deze goudkleurige bolletjes kan je zo opeten en bezitten eiwitten (ongeveer 40%), vrije aminozuren, vitaminen, inclusief B-complex en foliumzuur.

HONEY FACTS

  • 100% natuurlijk: honing is een natuurproduct waar – wettelijk bepaald – niets aan toegevoegd noch uitgehaald mag worden. In honing zitten 100% natuurlijke suikers, nl. fructose en glucose. Meli-honing wordt beoordeeld op diverse, strenge kwaliteitscriteria en gekeurd volgens de strengste normen wereldwijd.
  • Korftemperatuur: vermits de natuurlijke temperatuur in een korf 38°C bedraagt, respecteert Meli die grenstemperatuur om de rijkheid aan vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten te behouden.
  • Verwarmen van honing: als je honing aan je thee toevoegt, doe dat dan nooit in kokend water, maar laat jouw thee eerst afkoelen. Boven de 40° gaan belangrijke bestanddelen zoals enzymen, vitaminen en aminozuren verloren.
  • Voedingswaarde: honing heeft een behoorlijke calorische waarde. Het gaat niet om ‘lege’ calorieën, maar om onmiddellijk inzetbare energie. Een van de redenen waarom sporters zo vaak honing gebruiken. De zoetwaarde van 100g honing staat gelijk met die van 120g suiker. Gebruik dus wat minder, dan scheelt dat ook nog in calorieën. 1 eetlepel honing is 12 gram, 100 gram honing zijn 1340kJ of 320kcal.
  • Bewaren van honing: honing is een zonneproduct dat niet van koelkastkoude houdt. Bewaar je honing daarom op een donkere plek van om en bij de 18°C.

NM.

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.