Mayenne Nelen

Dressed in Leather

Mayenne Nelen is een merk van lederen accessoires voor hem en haar en is genoemd naar de gelijknamige Mayenne Nelen. Ik heb het geluk gehad om de sympathieke Mayenne te mogen ontmoeten op de lancering van Dewar’s White Label in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Ze ontwierp speciaal voor de lancering een mooie lederen documentenhouder met het logo van Dewar’s. Maar wie een vaste lezer van deze blog is weet natuurlijk dat de barista’s van de Vascobelo V-bar in Antwerpen uitgerust zijn met de bretellen met holster, exclusief ontworpen door Mayenne Nelen voor het maatpakkenmerk Café Costume. Het merk Mayenne Nelen ontstond in 2009 en is stilaan niet meer weg te slaan.

2922

Wie is Mayenne Nelen?

Mayenne is gepassioneerd bezig met haar job die ook haar passie is: “every morning you have two choices. Continue to sleep with your dreams or wake up and chase them”. Mayenne Nelen behaalde een diploma ontwikkelingspsychologie in Rotterdam en studeerde ook af aan de Gentse mode-academie. Daarna volgde ze nog eens vier jaar lederbewerking in Lokeren, want vakmanschap voor het vormgeven van de tassen is echt nodig. Het tekenen van een ontwerp is relatief gemakkelijk maar het effectief maken is een ander verhaal.

Haar favoriete materiaal is dus leder en dat merk je aan de diverse elementen in haar collectie: van handtassen, tot portefeuilles, laptoptassen, houders voor visitekaartjes, tot bretellen met of zonder holsters, riemen en lederen juwelen. De collectie is voor mannen en vrouwen en de accessoires zijn handgemaakt en uniek of toch minstens in gelimiteerde editie.

Leder is een ruw materiaal maar Mayenne Nelen maakt er originele en classy dingen mee voor de m/v die dressed in leather wil zijn. De handtassen en weekendbags zijn echte eye-catchers. Mayenne is heel kieskeurig wat leer betreft : het leer moet volgens de Europese norm gelooid zijn, het moet betaalbaar zijn en ook in kleine oplage te verkrijgen. Vooral de kwaliteit van het leer is belangrijk. Ze maakt ontwerpen die tijdloos zijn, en dus mag het leer niet seizoensgebonden zijn qua kleur. Daardoor is natuurlijk de keuze van leer beperkt.

Haar mooie designs verrassen door elegantie, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Het zorgvuldig geselecteerde leer wordt door haar met passie bewerkt tot een limited edition. Leer is iets dat je moet voelen en deze quote van Mayenne omschrijft het proces heel goed: “skin on skin, as if they were fighting an elegant battle. man and woman. however soft, not too sweet. young and endlessly timeless. rough, but with hearts full of love. rough at heart” – mayenne nelen

3475

Waar vind je de designs van Mayenne Nelen?

Mayenne ruilde dit jaar haar winkeltje in de Hoogport in Gent in voor een winkel met atelier in Oudburg. Daar vind je haar volledige collectie terug.

Maar er is ook een webshop, namelijk Mayenne.Shop (ook te vinden via de facebook pagina). De webshop is trouwens heel internationaal en zo vinden haar unieke ontwerpen de weg naar de Verenigde Staten, Japan, Australië, het Verenigd Koninkrijk en ook Dubai.

En daarnaast kan je haar mannencollectie ook vinden in elke winkel van Café Costume. En tijdens de afgelopen Kerstperiode vond je haar collectie in Popup Nationale in Antwerpen.

In de winkel in Oudburg kan je naast de collectie van Mayenne Nelen ook stukken vinden van enkele Belgische en Nederlandse ontwerpers. Mayenne verkoopt de exclusieve – en zeer mooie – sjaals van La Femme Garniture, het label van Sabine Van Acker; de juwelen van het merk ‘renee’ van de Gentse juweelontwerpster en goudsmid; de minimalistische juwelen van de Mechelse Josien Baetens; de houten juwelen van het merk Madame Volt van Sophie Janssens en de juwelen uit hout en plexi van Turina, het label van de Amsterdamse Sandra Turina.

3460

Mayenne Nelen in samenwerking met…

Maar wie een vaste lezer van deze blog is weet natuurlijk dat de barista’s van de Vasobelo V-bar in Antwerpen uitgerust zijn met de bretellen met holster, exclusief ontworpen door Mayenne Nelen voor het maatpakkenmerk Café Costume. Trouwens als je de recente huwelijksfoto’s van Dries Mertens bekijkt zie je dat ook hij de mooie bretellen draagt. Sinds het ontstaan van het merk Mayenne Nelen in 2009 zijn er sindsdien al verschillende collaboraties geweest. Ik schreef hierboven al over de documentenhouder ontworpen voor de lancering van Dewar’s in België en de holsters gemaakt voor de barista’s van de Vascobelo V-bar. Maar er is meer.

Ga je naar Kopenhagen op city trip en heb je zin in een cocktail dan is de kans groot dat je in Curfew terechtkomt, een luxueuze speakeasy bar in Vesterbro, de drukke winkelstraat van Kopenhagen op wandelafstand van Tivoli. De bartenders dragen er op maat gemaakte en laser gegraveerde suspenders met een zakje voor een alcoholflesje.

Café Costume verdeelt ook de lederen riemen van Mayenne Nelen. Ze worden met de hand gemaakt van Italiaans leer en de patronen worden met laser op de riem gegraveerd.

Een ander project met Café Costume zijn de exclusieve met de hand gemaakte suspenders voor volwassen rebellen. Draag deze stijlvolle handgemaakte suspenders onder je pak en breng zo de sfeer van de roaring twenties terug. Klasse!

Ook voor het personeel van restaurant Elckerlijc van chef-kok Peter De Clercq uit Maldegem ontwierp Mayenne speciale lederen bretellen.

Kortom, leder hoeft niet symbool te staan voor een motorcycle girl, noch de nerdy akte tas. Mayenne Nelen zorgt voor classy, simpele maar toch gesofisticeerd, en rauwe ontwerpen met een natuurlijke nonchalance en vooral van duurzame kwaliteit. Made with love en beperkt in oplage, so hurry up!

Praktische info

de Mayenne.shop
Sluizeken 28 (Oudburg)
9000 Gent
België

openingstijden: wed-thu-fri-sat 11-17:45

http://www.mayenne-nelen.com/products

https://www.facebook.com/mayenne.nelen?fref=ts

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.