Lookboter en parmezaan chicken wings

3888

De vierde juli wordt in de VS de onafhankelijkheid gevierd, de geboorte van een natie. Je moet het eens meegemaakt hebben om te weten hoe groot dit feest is, want  werkelijk overal is er van alles te doen, te veel om zelfs maar een poging te wagen om een opsomming te maken. Amerika kleurt die dag rood, wit en blauw en die kleuren zie je overal, niet alleen in het straatbeeld, maar ook de meeste Amerikanen zijn wel in iets rood-wit-blauw gekleed en zelfs veel gerechten worden in deze kleuren gemaakt. En de festiviteiten eindigen allemaal in een groots vuurwerk. Er zijn dus genoeg activiteiten buitenshuis als je zin hebt om de grote massa te trotseren, velen vieren het echter in de familiekring met een BBQ, picknick of een typische 4th of July lunch.

Deep fried chicken, een klassieker uit het zuiden en ideaal fingerfood voor elke gelegenheid.

Happy 4th of July!

Wat heb je nodig ?

  • Kippenvleugels
  • 3 teentjes look
  • ½ theelepel cayennepeper
  • Peper en zout
  • Bloem
  • Komijnpoeder
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 75 gram boter

Hoe maak je het ?

Je kan deze kippenvleugels in twee stappen maken door ze eerst te frituren en dan af te bakken in de oven. Of anders gebruik je enkel de oven en pas je de kooktijden aan.

Verwarm de oven tot 180 graden. En de friteuse ook op 180 graden. Doe kippenvleugels in een mengkom en kruid ze met cayennepeper, komijnpoeder, peper en zout. Strooi er de bloem over en schud eens goed op. Frituur de kippenvleugels ongeveer 7 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Haal uit de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier.

Leg de gefrituurde kippenvleugels in een braadslede en kook ze gaar in de voorverwarmde oven. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.

Ondertussen maken we de saus van boter, look en Parmezaanse kaas.

Smelt de boter in een sauspan over een middelmatig vuur. Voeg er de fijngesnipperde look bij en eventueel wat ajuinpoeder. Meng goed dooreen en haal van het vuur. Meng er de Parmezaanse kaas onder.

Haal de kippenvleugels uit de oven en doe ze in een mengkom. Giet er de boter en look saus over en meng goed dooreen.

Serveer onmiddellijk. Bestrooi eventueel nog met wat fijn geraspte Parmezaan. En smullen maar.

NM.

© 2015 – 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.