Lamskoteletten met een korst van rozemarijn en Dijon mosterd

8836

Nullam is laatste tijd onder andere ook aan het experimenteren geweest met aardappelpuree: van de lekker smeuïge de luxe mousseline versie tot de eerder ruwe, meer geprakte versie, waaraan we bijvoorbeeld rucola, teentjes look, bieslook, lente-uitjes of platte peterselie hebben toegevoegd. Deze ingrediënten voegen elk op hun beurt een eigen karakteristieke smaak toe aan de aardappelpuree. Je hebt ongelofelijk veel mogelijkheden, maar alles begint natuurlijk bij de persoonlijke keuze of je voor een smeuïge mousseline kiest of niet. Mijn voorkeur gaat de laatste tijd duidelijk uit voor een ruwe, geprakte versie. En dan nog het liefst met wat rucola er onder doorgemengd. De toevoeging van verse rucola met die peperachtige smaak, die verwelkt bij het onder de puree te mengen vind ik heerlijk. Duidelijk mijn favoriet.

We gaan dus nu een ruw geprakte puree klaarmaken met fijne lamskoteletten die we een korstje geven van dijon mosterd, look en verse rozemarijn. Je mag er ook wat broodkruimels aan toevoegen om het korstje nog wat krokanter te maken.

5425 - Copy

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo aardappelen (ga voor zetmeelrijke aardappelen)
  • 2 teentjes look
  • 3 EL olijfolie
  • Peper van de molen
  • Fijn gesnipperde bieslook of rucola
  • 2 EL verse rozemarijn
  • 1 EL dijon mustard
  • Lamskoteletjes

Hoe maak je het?

Dit gerecht is voor 4 personen. Schil dus ongeveer 1 kilo aardappelen en snij ze in niet te kleine stukken. Kook deze gaar in lichtgezouten water. Doe er eventueel een teentje look bij.

We gaan de aardappelen opwerken met of het kookvocht of wat melk. Nooit koude melk bij warme aardappelen doen want dan krijg je een kleverige brij.

Indien je niet kiest voor het kookvocht, dan warm je ongeveer anderhalve deciliter melk op, samen met ongeveer 150 gram boter. Kruiden met peper en zout.

Giet de aardappelen af en laat ze gedurende ongeveer 5 minuten rusten of zet ze nog even terug op het vuur en schud goed dooreen.

Neem een echte stamper of een vork en prak de aardappelen. Voeg er het mengsel van boter en melk bij tot je de gewenste consistentie hebt.

Voeg er nu de ruccola of bieslook of andere ingrediënten naar keuze onder en hou warm.

Neem de twee teentjes look en snij ze zeer fijn of stamp ze plat met een zwaar koksmes. Combineer met de rozemarijn, Dijon mosterd en peper en zout. Eventueel wat broodkruimels. Wrijf er de lamskoteletten mee in. Grill deze op een ingevette grill. Keer halverwege om tot de koteletjes gaar zijn.

NM.

8829

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.