Koffie Kan

5244

Koffie Kàn is een Bélgische familiale koffiebranderij die al 40 jaar lang een unieke, eigen ontwikkelde technologie hanteert voor het branden van koffie. Op een eerlijke, milieu- en mensvriendelijke manier én volgens de principes van Slow Food.

Gemakkelijk verteerbaar

Door de groene koffieboon rustig op minimale temperatuur te branden en de ideale brandcurve geleidelijk aan te houden, verkrijgt koffie kàn een perfect verteerbare koffie. Dankzij deze zachte benadering van de koffieboon worden de suikers en oliën immers niet verbrand en ontstaat er ook geen asvorming binnenin de koffiebonen.

Het resultaat? Een heerlijk zachtaardig mélange die je maag niet snel overhoop zal halen. Alle mélanges uit het assortiment ­ of je nu gewone, deca of BIO verkiest ­ zijn makkelijk verteerbaar zonder daarbij aan smaak en aroma in te boeten, wél integendeel.

Lage cafeïne

Wat deze koffie daarenboven nóg unieker maakt is het natuurlijk lage gehalte aan cafeïne. koffie kàn koopt de bonen rechtstreeks van kleine koffieplantages waar de kennis van de boer en de kwaliteit van zijn plantage garant staan voor een arabicakoffie van de meest uitgelezen kwaliteit.

Bij koffie kàn vinden ze bovendien dat een lekkere koffie nog zoveel beter smaakt wanneer gedronken uit een leuk bijpassend tasje. Daarom bieden ze via de webshop en in het winkelpunt in Wenduine verschillende creatieve koffiemokjes te koop aan.

Slow Coffee

Gloednieuw is nu het Slow Coffee kopje, waarop een zwart-wit pentekening het concept op een ludieke manier uitbeeldt. De slak staat symbool voor het trage brandproces, de koffiebonen representeren dan weer de basis van waar het om draait: koffie.

Slow Coffee is een trendy begrip en wordt meestal gebruikt om te verwijzen naar een ‘trage’ manier van koffiezetten.

Wij staan er als koffiebrander iets anders tegenover. Onze trage en ambachtelijke benadering van koffie gaat over de selectie van de koffieboon en het roosteren en verpakken ervan. In onze hele bedrijfsvoering speelt respect voor het product en de productkwaliteitin de breedste betekenis, nog daadwerkelijk een centrale rol en is het heel wat meer dan een hol, wollig cliché.

Verkooppunten

In België vind je de Koffie Kàn mélanges in de natuurwinkel, delicatessen- of kaaswinkel of bij de betere bakker. Wil je het adres van een Koffie Kàn verkooppunt of importeur in je buurt? Vul je postcode en ontvang de adressen in jouw buurt.

NM.

 

 

© 2016 – 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.

One thought on “Koffie Kan”

Comments are closed.