Klean Kanteen stalen rietjes

National Geographic

Plastic rietjes zijn sinds de jaren dertig uitgegroeid tot één van de meest gebruikte én onnodige producten op aarde. Amerikanen gebruiken bijvoorbeeld elke dag 500 miljoen rietjes. Tussen de acht miljoen ton aan plastic afval dat jaarlijks in de oceanen terechtkomt, spelen plastic drinkrietjes niet echt een doorslaggevende rol. Niet in gewicht in ieder geval. Maar doordat ze zo klein en licht zijn, komen ze vaak niet in speciale afvalbakken voor plastic terecht en worden ze dus niet gerecycleerd, zoals je op elk strand kan zien. En hoewel rietjes maar een miniem deel van de totale hoeveel plastic in de zeeën uitmaken, maakt hun kleine omvang ze tot zeer verraderlijke vervuilers: zeedieren raken erin verstrikt en vissen eten ze op. Een video van wetenschappers die een drinkrietje uit de neus van een zeeschildpad verwijderden, was in 2015 een hit op internet.

Ik gebruik al lang geen plastiek rietjes meer maar heb ze vervangen door een herbruikbare oplossing van Klean Kanteen. Deze rietjes zijn gemaakt van hoogwaardig 18/8 roestvrij staal met een veilige, voedselkwaliteit, verwijderbare siliconen flex tip. De set wordt geleverd met een handig stroborsteltje gemaakt van 18/8 roestvrij staal en natuurlijke palmvezels voor eenvoudige reiniging.

Ik vind dit een leuk kerstgeschenk en daarenboven draag je nog bij aan het veminderen van de afvalberg!

NM.

 

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.