In the Mix: Winterzonnewende Cocktail

9435

De zon is vandaag – 21 december – op haar meest Noordelijke punt aangekomen. Bij winterzonnewende staat de zon het dichtst bij de horizon dan op gelijk welk andere moment van het jaar. De zon zal gedurende een paar dagen op de zelfde plaats opkomen en op dezelfde plaats naar beneden gaan. Dit astrologisch fenomeen noemen we de winterzonnewende: de normaal altijd bewegende zon neemt eigenlijk een paar dagen pauze, vooraleer ze terug naar haar meest zuidelijke punt begint te reizen. In Stonehenge zijn de druïden al van deze morgen samen om deze gebeurtenis zeer ceremonieel te vieren.

Het goede nieuws is dat we de kortste dag hebben gehad en dat de zon vanaf nu, weliswaar zeer langzaam, terug aan kracht zal inwinnen.

Speciaal voor de winterzonnewende hebben we een heel speciale cocktail gemaakt die zeker de zon zal tevoorschijn toveren. We gebruiken vers geperst sap van clementines voor de mooie oranje kleur en de vitamine C, een beetje citroensap, wat vodka, triple sec en een takje rozemarijn, als symbool voor het winterse groen.

stonehenge

Wat heb je nodig?

  • 30 ml vers geperst sap van clementines
  • 15 ml vers geperst citroensap
  • 15 ml triple sec of cointreau
  • 45 ml vodka
  • Takjes rozemarijn
  • Zeste van citroen
  • suiker

Hoe maak je het?

Maak de randen van je glazen vochtig met wat citroensap. Giet wat suiker op een bordje en doe er de zeste van de citroen bij. Haal de randen van je glazen er door heen, zodat je een mooie decoratieve rand krijgt.

Leg een takje rozemarijn in elk glas. Deze dient enkel voor het oog en de geur. En leg hier een paar ijsblokjes op.

Giet al de vloeistoffen in de cocktailshaker gevuld met ijs. Goed schudden en in de glazen gieten.

Dit is een lekkere cocktail, die er ook heel leuk uitziet. Maar opgelet, want hij loopt zeer goed naar binnen. Ideaal voor de winterzonnewende.

NM.

9434

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.