In the Mix Margarita

Happy Hour

De woorden happy en hour worden al eeuwen samen gebruikt om leuke tijden te omschrijven. Zelfs William Shapespeare gebruikte dit al in 1599 in King Henry V:  “Therefore, my lords, omit no happy hour That may give furtherance to our expedition“. Voor vandaag staat de Margarita op het menu, één van de 25  meest legendarische cocktails.

Margarita

Een margarita is een Mexicaanse cocktail die behoort tot de ‘sour’ familie en bestaat klassiek uit drie (3) ingrediënten: tequila, triple sec en limoensap, vaak geserveerd in een glas met zout op de rand. Een Margarita wordt geshaket en straight-up geserveerd in het gekende Margarita glas, een soort oversized coupette (zie foto). Maar je kan de Margarita ook over ijs serveren in een old fashioned glas of frozen. Voor de laatste versie doe je alle ingrediënten met ijs in de blender.
We weten helemaal niet wie de Margarita uitvond of voor de eerste keer serveerde, maar deze cocktail werd heel populair in de jaren 30. Margarita is Spaans voor madelief en de cocktail zou mogelijks een tequila versie kunnen zijn van de Daisy (Engels voor madelief).

Wat heb je nodig?

  • Tequila
  • Triple Sec of Cointreau
  • Limoensap

Hoe maak je het?

De klassieke verhouding is 2 delen tequila, 1  deel triple sec en 1 deel limoensap. Daarmee krijg je een cocktail die licht aan de zurige kant is – vandaar de sour familie. Veel hangt natuurlijk af van je limoenen en de zoetheid van je likeur. Je kan de zoetheid wat opdrijven door er een barspoon agavesiroop bij te doen (zeker bij de frozen versie)

Noblesse oblige wil dat je je Margaritaglas een mooi zoutrandje geeft, maar ik hou daar niet zo van. Ik doe liever een snuifje zout in de cocktail zelf, vooraleer te shaken (15  seconden).

NM.

 

 

© 2018, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.

One thought on “In the Mix Margarita”

Comments are closed.