In the Mix: Dill Rosita Cocktail by Jigger’s

0298

Rood is de kleur die met Valentijn geassocieerd is. En we konden deze speciale dag niet laten voorbijgaan zonder iets met rood te doen. Dus kozen we voor een cocktail met Campari. De Rosita is van dezelfde familie als de Negroni, maar de gin is vervangen door Tequila. Ik kreeg de inspiratie voor deze cocktail tijdens een bezoek aan Jigger’s The Noble Drugstore in Gent, waar de Dill Rosita op de kaart stond.  Ik ben nogal voorzichtig als het op cocktails met tequila aankomt, maar de versie van Olivier Jacobs was echt lekker. En heel verrassend van smaak door de dille. Ik ken zijn receptuur niet, want Olivier kennende zal hij er wel een heel eigen interpretatie aan gegeven hebben met vermoedelijk eigen gemaakte infusen, maar van mij krijg je het klassieke recept.

We kozen voor de Tequila El Domador Reposado – Puro Agave die we gisteren voorstelden en die bij Delhaize te verkrijgen is. Reposado is een tequila die minimum 3 maanden heeft gerijpt in eiken vaten en in dit geval heeft de tequila 4 maanden gerijpt. Deze is smeuïg in het gehemelte en geeft zachte aroma’s prijs zoals karamel met boter, gegrilde noten met als afdronk een lichte houttoets.

Tegenpolen trekken aan: we hebben al het bitter van de Campari, vandaar dat we voor het evenwicht wat zoete vermouth gaan toevoegen. Zo krijgen we een bitterzoete cocktail, gemaakt met eenvoudige ingrediënten, die toch een complexe smaak heeft. Ook dit jaar gaat Campari verder met zijn Bitter – Sweet campagne, met als boegbeeld Kate Hudson.

Jigger’s kan je vinden in Oudburg 16 te 9000 Gent

Wat heb je nodig?

  • 1 1/2 maatje Tequila Reposado
  • 1/2 maatje zoete vermouth
  • 1/2 maatje droge vermouth
  • 1/2 maatje Campari
  • een paar druppels Angostura bitters
  • een paar takjes dille

Hoe maak je het?

Combineer alle ingrediënten in een mengglas gevuld met ijs.. Stir en giet door een strainer (een zeef) in een met ijs gevuld Old Fashioned glas. Versier met de takjes dille en een stripje citroenschil.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.