In the Mix: Between the Sheets

2055

“The problem with the world is that everyone is a few drinks behind.” Humphrey Bogart

Silk Panties, Slippery Nipples, Screaming Orgasms en Between The Sheets: als u deze namen hoort, wat is het eerste waar je aan denkt? Ik dacht het al, maar neen hoor, het zijn de namen van klassieke cocktails, ontstaan in de periode van de jaren 30 tijdens de grote drooglegging – the Prohibition – in de VS. Blijkbaar stak het toen ook niet zo nauw met de regels van de moraal, maar dat zal wel aan het gebrek aan alcohol te wijten geweest zijn.

Deze klassieke jaren 30 cocktail ontstond in Parijs, in Harry’s New York Bar, een zeer bekende bar (die nog steeds bestaat) waar je trouwens wel altijd één of andere ster kon zien. De bar werd bezocht door onder andere Hemingway, Humphrey Bogart, Coco Chanel, Rita Hayworth en vele anderen. Het was ook in Harry’s New York Bar dat George Gershwin de musical ‘An American in Paris’ schreef, met in de hoofdrollen Gene Kelly en Leslie Caron.

Harry’s New York Bar was eigenlijk een bar die in Manhattan gelegen was maar op een bepaald moment volledig werd ontmanteld en terug heropgebouwd in Parijs. De vroegere barman Harry MacElhone werd de nieuwe eigenaar en hij zal de geschiedenis in gaan als de geestelijke vader van deze lekkere cocktail.

Het is een variant op een andere bekende cocktail, de Sidecar. Between the Sheets is een mooi gebalanceerde cocktail, met Cognac als dominante smaak en genoeg zuur door de aanwezigheid van citroensap. Wil je een iets fruitiger smaak kan je de Cognac vervangen door Apricot Brandy of schnapps op basis van perziken. Ik vind hem persoonlijk beter met bruine rum en gebruik voor deze cocktail een 10 jaar oude bruine rum van het merk Clément.

Wat heb je nodig? voor 1 cocktail

  • ¾ shot Cognac
  • ¾ shot lichte rum
  • ¾ shot Cointreau
  • ½ shot vers geperst citroensap

Hoe maak je het?

Gebruik een shotglas of de maatbeker die bij je cocktailshaker past. Doe voldoende ijs in je cocktailshaker en giet er alle bestanddelen in. Goed schudden en door een fijne zeef in een martiniglas gieten. Werk af met een stukje zeste van appelsien.

Het is één van mijn favoriete cocktails en zal hem ook op het menu zetten tijdens de feesten. Indien je de Between the Sheets ook eens probeert, let op dat je de dames op de foto hieronder niet tegenkomt.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.