In the Mix Amorevolezza cocktail

Cosa vuoi di più dalla vita?

Amaro‘s – Italiaans voor bitter – blijven mijn favoriete digestieven, omdat ze het ook echt zijn (zie artikel). Wegens de drukke bezigheden van de laatste maanden was ik de amaro een beetje uit het oog verloren, maar toen ik collega blogger Matthias Sombrero er mee aan het werk zag, zat de goesting er onmiddellijk terug in. Na een trip naar de kelder koos ik voor deze Amaro Lucano, een karamelkleurige amaro met een bitterzoete smaak en een ABV van 28%. Deze amaro bestaat al sedert 1894 en werd samengesteld door Pasquale Vena, een patissier. Hij gebruikte hiervoor meer dan 30 kruiden. Het recept is vanzelfsprekend geheim. Deze Amaro Lucano brak heel snel door want de Vena familie werd de hofleverancier van het Huis Savoye (zie het wapenschild op de fles).

Amaro Lucano S.p.A. is een familiebedrijf in Pisticci in Basilicata. De naam Lucano komt van lucania, een andere naam voor Basilicata. 

We gaan met deze stevige en kruidige amaro een cocktail maken. Met de bitterheid hebben we dus al een stevige basis en een ronde smaak, en die gaan we combineren met de zoetheid en pompelmoessmaak van Aperol. De finishing touch wordt wat vers geperst citroensap, dat voor de nodige zuurheid zorgt en de ‘stroperigheid’ van zowel de amaro en de Aperol wegneemt. En hiermee heb je dus een heel lekkere aperitivo.

Wat heb je nodig?

  • 30 ml Amaro Lucano
  • 15 ml Aperol
  • 15 ml citroensap

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijsblokken.

Deze cocktail moet geroerd worden (stirred), niet geshaket. Waarom? Omdat omdat we een fluwelen mondgevoel willen, de juiste verwatering en vooral, een heldere cocktail. Alle ingrediënten blenden mooi samen, de temperatuur van de vloeistof daalt tot de juiste koeling en de verwatering is onder controle. Giet door een cocktail zeef – strainer – in een vooraf gekoeld glas.

NM.

© 2018, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.

Hello there! Laat ons weten wat je denkt