Ijs met innovatieve suikervervanger Zùsto

Nullam Microwaveum-4369

DELHAIZE LANCEERT REVOLUTIONAIRE IJSPRODUCTEN MET INNOVATIEVE SUIKERVERVANGER ZÙSTO

Kwalitatief artisanale ijsproducten zonder toegevoegde suikers met veel minder calorieën én met evenveel smaak

Delhaize heeft in exclusiviteit twee nieuwe revolutionaire ijsproducten gelanceerd met de innovatieve suikervervanger Zùsto. Deze producten, een vanille-roomijs en een aardbeisorbet, bevatten geen toegevoegde suikers, hebben veel minder calorieën en hebben gegarandeerd dezelfde smaakbeleving als de klassieke ijsproducten. Delhaize wil met deze innovaties nog meer de kaart van gezondheid trekken en haar klanten kwalitatieve en innovatieve producten aanbieden.

We mogen terecht van een revolutie spreken met deze twee nieuwe producten in het ijsassortiment van Delhaize. Door deze innovatie heeft Delhaize bewust gekozen voor échte authenthieke
ingredienten die voldoen aan de wensen van alle klanten. Net zoals bij al hun huismerkproducten houden ze de kwaliteitsstandaarden Zusto_logo_300px_compacthoog maar doen ze tegelijkertijd iets aan de nog steeds vaak hoge suikergehaltes bij desserten. Diabetici maar ook de gewone
consument zijn dan ook meer en meer vragende partij voor producten zonder toegevoegde suikers maar wel dezelfde smaaksensatie
, iets wat de bestaande “light”-producten vaak niet altijd kunnen aanbieden.

Vanaf nu kan dus iedereen , ook klanten met diabetes en mensen die op hun gewicht willen letten genieten van deze lekkernij en dit dankzij de innovatieve suikervervanger Zùsto. Ze zullen versteld
staan van de unieke smaakbeleving want ondanks het ontbreken van toegevoegde suiker kunnen we toch dezelfde smaak garanderen. En dat is het unieke aan deze producten : dezelfde smaak maar veel minder calorieën. De smaakpanels waren het unaniem eens – deze producten zijn qua smaak vergelijkbaar met hun suikerhoudende collega’s.

Aardbeisorbet en vanilleroomijs

Delhaize lanceert vanaf midden maart twee gloednieuwe
producten onder de naam Daylightful : een aardbeisorbet en
een vanilleroomijs. Beide producten bevatten het ingrediënt
Zùsto en hebben op die manier veel minder calorieën maar
garanderen wel dezelfde smaaksensatie. De enige suiker die
erin zit komt van het fruit of de melk zelf (wat uiteraard
onvermijdbaar is).

De cijfers spreken voor zich :

  • De aardbeiensorbet bevat 63% minder calorieën en 90% minder suiker (vergeleken met een standaard fruitsorbet)
  • Het vanilleroomijs bevat 35% minder calorieën en 80% minder suiker (vergeleken met standaard vanille roomijs)

Beide producten zullen 3,99 euro kosten

Nullam Microwaveum-4368

Wat is Zùsto?

Zùsto – 4 keer minder kcal dan kristalsuiker maar wel dezelfde eigenschappen Het magische ingrediënt in deze twee producten is Zùsto, een 1 op 1 suikervervanger die alle technologische functies van suiker omvat. Zùsto bestaat voornamelijk uit vezels en de zoetkracht komt uit een mix van suikervervangers, waaronder ‘sucralose’ ,die geen calorie aanbrengt maar wel hoge ‘zoetkracht heeft. De vezels geven ‘volume’ aan het product. Bij andere suikervervangers heb je vaak praktische beperkingen, zoals het niet mogen verhitten of andere verhoudingen. Dat is bij Zùsto niet het geval zodat je het perfect kunt gebruiken als suikervervanger.

Het revolutionaire van Zùsto zit in het volgende : het product combineert de positieve elementen van suiker zoals smaak en volume maar zorgt er wel voor dat je maar liefst 4 maal minder calorieën nodig hebt. Waar suiker voor 100 g 400 kcal genereert, is dit bij zùsto voor hetzelfde volume 98 kcal.

Het ingrediënt is al bekend bij horeca en patissiers maar vindt nu ook zijn intrede in de consumentenproducten. We kijken uit naar de reacties van onze klanten en hopen in de toekomst hierin verdere stappen te zetten.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.