Het wijnfestival van Carrefour

Leuke weggeefactie tijdens het wijnfestival van Carrefour

Het wijnfestival van Carrefour liep al in de maand september in de Carrefour Markets en tot  en met 23 oktober loopt het in de hypermarkten. Zoals elk jaar brengen Market en de Hypermarkten Carrefour elk 2 folders uit, waar in de eerste rekening wordt gehouden met de smaakvoorkeur van het noorden en in de 2de met de voorkeuren van het zuiden van het land. Tijdens elk wijnfestival vindt men een selectie van gemedailleerde wijnen of wijnen die vermeld worden in gidsen. In de kijker staan de gemedailleerde wijnen van de “Concours Mondial de Bruxelles”.

Maar liefst 400 wijnen!

De klant zal ook kunnen kiezen uit een zeer grote selectie met talrijke ontdekkingen, grote promoties en aanbevolen favorieten van wijnexperten. Bij de Hypermarkten Carrefour zijn dat zo’n 400 wijnen, waardoor er voldoende keuze is voor ieders voorkeur en budget.

Elke wijn werd geselecteerd en geproefd door de Carrefour aankopers Francis Lerminiaux en Benoît Couderé, Sommelier van het Jaar 2016. Alle wijnen zijn afkomstig van een wijnhuis, een kasteel of een coöperatieve. Het assortiment is in perfect evenwicht met wijnen uit Frankrijk, Europa en de Nieuwe wereld. Hoe kies je nu uit zo een grote hoeveelheid wijn? Wel, de Carrefour wijnexperten kan je om een advies te vragen. Daarnaast hebben alle wijnen een tehnische fiche, die je op weg kan helpen om een goede keuze te maken.

De Wijn- en Foodpairing uitdaging

Ik ken wel iets van wijn, maar het is niet altijd gemakkelijk om de juiste wijn bij het juiste gerecht te serveren. Daarom vond ik de uitdaging van Carrefour heel leerrijk: Ik diende vijf recepten van mijn blog te selecteren en Benoît Couderé zou er een aangepaste wijn bij kiezen. Natuurlijk koos ik voor gerechten waarbij ik zelf enige moeite had om een passende wijn te vinden.

De weggeefactie

In de volgende dagen publiceren we de recepten met de aangepaste wijn en vanzelfsprekend de uitleg van Benoît. Het goede nieuws is dat we ook twee maal 5 flessen wijn mogen weggeven, namelijk de flessen die bij de recepten werden geselecteerd. Meer daarover in de volgende dagen.

Veel succes!

NM.

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.