The Hendrick’s Chambers of the Curious, part two

nullam-microwaveum-6868

Een odyssee naar de diepste sferen van je brein

Dit jaar nemen de raadselachtige Chambers of the Curious het ‘Depot voor Gevaarlijke Goederen’ in op de site van Tour & Taxis in Brussel. En dat van 21 oktober tot en met 3 december 2016.

Hendrick’s Gin nodigt je uit voor een odyssee naar de diepste sferen van je grijze massa. Voortvloeiend uit dezelfde nieuwsgierigheid die aan de origine van Hendrick’s Gin ligt, leidt deze hoogst ongewone reis je doorheen alle welgevormde kwabben die je hersenen rijk zijn. Een ontdekkingstocht die je verzoekt deel uit te maken van een resem zonderlinge en zinnenprikkelende experimenten. Geen locatie ongewoner – en net daardoor uiterst geschikt – voor deze ervaring: het Depot voor Gevaarlijke Goederen… Waar nieuwsgierigheid en creativiteit floreren en eentonigheid en gewoontes het onderspit delven. Het is echt de moeite waard.

Voor meer beeldmateriaal  klik je op deze link

HENDRICK’S CHAMBERS OF THE CURIOUS

De excentrieke wereld van Chambers of the Curious ontkiemde – net zoals Hendrick’s Gin zelf – uit een vlaag van opperste creativiteit. Het moet in een soortgelijke bevlieging geweest zijn, dat Lesley Gracie tegen alle tradities en conventies in, komkommer en essences van rozenblaadjes distilleerde. Tot op heden bekend als hét moment waarin Hendrick’s Gin zijn oorsprong vond.

Nieuwsgierigheid is een onmisbare stimulans voor innovatie en creativiteit, een gedachte die Hendrick’s ertoe dreef de Chambers of the Curious in het leven te roepen. Een unieke en uiterst prikkelende plaats puur en alleen gecreëerd om de drang naar avontuur, ontdekking en kennis op te wekken bij eender wie haar betreedt.

Voel je de nieuwsgierigheid ook knagen diep vanbinnen? Durf je je los te scheuren uit de dagelijkse sleur van routine, verveling en vermoeidheid? Na de bijzondere editie van 2015 in la Pharmacie Anglaise in het bijzijn van Max Colombie van Oscar And The Wolf, dringt Hendrick’s Gin erop aan: sluit je aan bij onze strijd tegen onverschilligheid, daag je nieuwsgierigheid – en je brein – uit.

nullam-microwaveum-6812

ACHT VORMEN VAN INTELLIGENTIE

Wat is dat eigenlijk, nieuwsgierigheid? Het is een onstilbare honger, die ons toelaat nieuwe dingen te ontdekken, te bedenken, te creëren. Die ons confronteert met de wereld en ons vragen doet stellen. Die ons in staat stelt onze intelligentie verder te ontwikkelen. Of beter: intelligenties. Volgens professor Howard Gardner, specialist ter zake, bestaan er immers meerdere vormen van menselijke intelligentie. Hij onderscheidde er acht, die in elke mens in een bepaalde verhouding aanwezig zijn: logische, verbale, maar ook muzikale, lichamelijke, ruimtelijke en natuurgerichte, … intelligentie. De acht soorten intelligentie prikkelen en corresponderen elk met een andere zone in de hersenen. Met andere woorden, elke subtiele welving in de cortex, elke prachtig gevormde hersenkwab heeft zijn eigen functie.

GYMNASTIEK VOOR HET BREIN

« It’s not how smart you are that matters, what really counts is how you are smart. » – Howard Gardner

Het gaat niet om hoe intelligent je bent, maar hoe je die intelligentie aanwendt. Echte genialiteit ligt hem in weten wanneer je welke vorm van intelligentie moet inzetten. En dat kan je leren. Door te oefenen. Net zoals elk andere spier of orgaan, heeft het brein nood aan actie om zijn volledige potentieel waar te maken. Het verstand doet beroep op specifieke gebieden in onze hersenen. Weten hoe je je nieuwsgierigheid kan prikkelen om net die regio’s verder te ontwikkelen, kan dus enorm nuttig zijn. Laat nieuwsgierigheid je gids zijn als je de Chambers of the Curious betreedt. Hendrick’s Gin biedt je een resem fascinerende ervaringen aan om je geest te prikkelen, je intelligentie te trainen – en dan vooral diegene die je minder goed kent – en je creativiteit te stimuleren.

BAR, COCKTAILS EN… BALOJI DE MAGIËR

Zodra je de bar betreedt, word je ondergedompeld in een universum van nieuwsgierigheid en creativiteit. De meest ongewone en uitzonderlijke Hendrick’s Gin cocktails zetten je zintuigen op scherp, waardoor je dit exceptionele avontuur nog intenser zal beleven. Om je te gidsen op je trip doorheen de diepten van je acht intelligenties, selecteerde Hendrick’s een ware Ambassadeur van de Nieuwsgierigheid: Baloji. Wat in het Swahili zoveel wil zeggen als ‘man van de wetenschap’, een betekenis die door de opkomst en ontwikkeling van nieuwe religies geleidelijk aan evolueerde naar ‘man van het occulte en hekserij’. Met een naam die zo tot de verbeelding spreekt, is het geen verrassing dat de drager ervan over diverse artistieke talenten beschikt. De in Lubumbashi geboren Belg blinkt uit in verschillende creatieve disciplines, een zeldzame kwaliteit die hem des te interessanter maakt. In zijn werk als poëet, muzikant, schrijver, acteur, performer, regisseur of zelf stylist komen de acht vormen van intelligentie dan ook veelvuldig aan bod. En Baloji’s magische uitstraling mist zijn effect niet. Nick Cave en Damon Albarn zijn fan, maar ook het New Yorkse Guggenheim, Louis Vuitton en Komono deden al beroep op zijn ongebreidelde creativiteit. Kan je je een betere kapitein inbeelden die je begeleidt op deze indringende en creatieve odyssee doorheen het diepste van je gedachten? Laat je betoveren door de magie van Baloji. Hij wierp een creatieve blik op de cocktailkaart, had de artistieke leiding over de bar, creëerde een muzikaal universum en nam de experimentele ruimte onder handen die Hendrick’s hem ter beschikking stelde. En dat geheel om je een ondoorgrondelijke ervaring te bezorgen die de nieuwsgierigheid in jou tot een hoogtepunt zal brengen.nullam-microwaveum-6810

HET DEPOT VOOR GEVAARLIJKE GOEDEREN

Hendrick’s selecteerde het ‘Depot voor Gevaarlijke Goederen’ als locatie voor de Chambers of the Curious. Het is de ideale plaats om dergelijke buitengewone en opwindende cerebrale ervaringen te faciliteren. Want laat het duidelijk zijn, dat is wat de nieuwsgierige bezoekers te wachten staat.

Praktische Info

  • Depot voor Gevaarlijke Goederen, Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel
  • Van 21 oktober tot en met 3 december 2016 Bar publiek toegankelijk (zonder reservatie), van donderdag tot zaterdag tussen 17u30 en 01u00
  • Inschrijven voor de experimenten in de Chambers of the Curious doe je op www.chambersofthecurious.be (reservatie verplicht)

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.