Heerlijk paasbrunchen met LIDL

1F0A4813

Helft van de Belgen viert Pasen “lekker” thuis met familie: Onderzoek Lidl toont Belgische eet- en feestgewoontes tijdens Pasen aan

Volgens een onderzoek van LIDL zou 50% van de Belgen aangeven dat ze uit kijken naar Pasen. Naast het in ere houden van favoriete paastradities zoals het verstoppen van chocolade eieren, gerechten met eieren eten en het huis decoreren met typische paasbloemen, geeft 1 op 3 het religieuze aspect van Pasen aan als voornaamste drijfveer om Pasen te vieren. Voor maar liefst 90% van de paasvierders blijkt het vooral een huiselijk familiemoment te zijn waarop met z’n allen aan de feesttafel plaatsgenomen wordt. Vooral lam en lentegroenten, zoals asperges en boontjes, komen op het bord te liggen. Maar uiteraard blijven ook gerechten met eieren en chocolade paaseitjes erg populair. Vlamingen blijken ook wel eens een brunch te verkiezen op Pasen, waar Walen het steevast bij een paaslunch houden.  Deze resultaten blijken uit een onderzoek bij 1.000 Belgen tussen 18 en 79 jaar uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau in opdracht van smart discounter Lidl.

Family first

Pasen. Hét moment waarop veelal de jongere generaties naar hun (t)huis trekken om er een dag met familie door te brengen. Het is dan ook eerder de oudere generatie (55+) die de feestmaaltijd voorziet en dat zelfs naar jaarlijkse gewoonte (45%). Bijna acht op tien zegt bewust zelf te koken, maar bij één op vier worden de taken ook wel verdeeld onder het gezelschap. 21% van de ondervraagden geeft aan al van bij het ontbijt of de brunch Pasen in te zetten. 52% prefereert evenwel het lunchuur voor een uitgebreide paasmaaltijd.

Delicieux aanbod bij Lidl

Of je nu liever bruncht, dan wel luncht: Lidl heeft voor elke paasliefhebber wel een mooi aanbod. “Wij hebben een zeer ruim Delicieux aanbod in de rekken liggen rond deze feestperiode en die doet het nu al zeer goed. Dat je bij Lidl niet diep in de buidel moet tasten om iets heerlijks op tafel te toveren, bewijst onze Lidl feestmenu. Voor nog geen 10 euro per persoon kan je rijkelijk genieten, samen met je familie”, aldus Evelyne Raymakers van Lidl Belgium.

Wij mochten al op voorhand proeven van al dat lekkers. Zie hier de foto’s van de brunch en de verschillende producten die LIDL aanbiedt voor de Paasbrunch of -lunch.

This slideshow requires JavaScript.

Chocolate galore

Chocolade eieren worden nog het meest van al gesmuld tijdens deze feestperiode (door 62% van de ondervraagden). Melkchocolade en fondant eitjes zijn daarbij bijna dubbel zo populair als witte paaseitjes (respectievelijk 40% en 35% tegenover 21%). Waar de oudere generatie (55+) steevast fondant chocolade eitjes verkiest, gaat de jongere generatie (18-34 jaar) eerder voor wit. Negen op tien verkiest chocolade eitjes mét vulling. Praliné is dan veruit het populairst (36%).

Op het menu

Klassiekers zoals lam (42%) al dan niet met lentegroenten (asperges of boontjes) (45%) blijven de favorieten. 1 op 3 eet daarna paasgebak of ijs als nagerecht. Anno 2016 spenderen we gemiddeld 24,6 euro per persoon voor een paasbrunch of –lunch, zonder dranken. Voornaamste inspiratiebron voor de samenstelling van het paasmenu blijkt met stip de folder of magazine te zijn van de supermarkt (38%).

Ook Lidl brengt dit jaar opnieuw een op maat gemaakt lente/paasmagazine uit waarin chef-aan-huis Gaétan Colin tips en suggesties geeft. Daarin heeft de smart discounter o.a. een feestmenu samengesteld voor minder dan 10 euro per persoon. Starten doe je met aperitiefkoekjes sweet chili met kreeftensalade (€ 0,72/pp), gevolgd door Sint-Jakobsschelpen met grijze garnalen (€ 4,04/pp) en lamskroon met peterseliekorst (€ 3,73/pp). Om af te sluiten volgt er een chocolademousse met saffraancrème (€ 0,71/pp).

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.